Ελλάδα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Δεκάδες εκδηλώσεις σε 77 αρχαιολογικούς χώρους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι εδώ, και 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 3 Αυγούστου, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Όπως έχει ενημερώσει το ΥΠΠΟΑ, «οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους».

Συναυλίες, παραστάσεις, προβολές

Συναυλίες, αστρονομικές παρατηρήσεις, παραστάσεις χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου, πρωτότυπα αφιερώματα, προβολές, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν σήμερα το βράδυ μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους. Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2019 ξεπέρασε τους 60.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Φέτος, για μία ακόμη, δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας, χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους, συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας στους Έλληνες πολίτες και στους ξένους επισκέπτες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

ΣΣ. Επισυνάπτεται ο πίνακας με τους χώρους των εκδηλώσεων ή με όσους θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό χωρίς εκδήλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε πορτοκαλί συναγερμό πολλές περιοχές
Οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται από μπουρίνια, κεραυνούς, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα χαλαζόπτωσης σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ
Καταιγίδα
Καιρός σήμερα: Χαλάζι και μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο τους 32 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο