Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις καμπίνες πλοίων – Τι ακριβώς συμβαίνει

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις καμπίνες πλοίων – Τι ακριβώς συμβαίνει

Τα ταξίδια προς τα νησιά, με απόφαση της κυβέρνησης ξεκινούν σιγά σιγά, ωστόσο προκαλούν έντονο προβληματισμό οι αυξήσεις που υπάρχουν στα εισιτήρια των πλοίων.

Οπως εξηγεί ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος συνδέσμου επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), οι αυξήσεις που υπάρχουν δεν είναι τωρινές, αλλά έχουν γίνει από την προηγούμενη χρονιά.

«Από ότι ξέρω δεν υπάρχουν αυξήσεις». Η αύξηση, ωστόσο, που υπάρχει στις καμπίνες, οφείλεται στο γεγονός πως πλέον μία τετράκλινη καμπίνα δίνεται σαν μονόκλινη σε μεμονωμένα άτομα.

Ταξιδιώτες που ήταν μόνοι τους και είχαν κρεβάτι σε καμπίνα μαζί με άλλα άτομα, πλέον δεν έχουν αυτήν την επιλογή.

«Οι καμπίνες αυτές αφορούν πολύ μικρό ποσοστό επιβατών».

Όσον αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, ο κ. Σακέλλης δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο πως πρόθεση είναι τα δρομολόγια του καλοκαιριού να εκτελούνται κανονικά.

Στο τραπέζι υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα δρομολόγια φέτος το καλοκαίρι, το αν ωστόσο θα πραγματοποιηθούν, θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρχει.

«Μας απασχολεί πάρα πολύ να τελειώσουμε αυτή τη σεζόν διατηρώντας τη δυναμική της ακτοπλοΐας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ τόνισε πως μέχρι τις 15 Ιουνίου, που θα ταξιδεύουν τα πλοία με το 50% της πληρότητας, δε θα υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο μετά θα πρέπει να αυξηθεί αυτό το ποσοστό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις