Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου: Ετοιμαζόμαστε ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή και ο νοών νοείτω

Το μήνυμα πως η Ελλάδα προετοιμάζεται ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή εφόσον χρειαστεί για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της έστειλε στην Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας με νόημα: “Ο νοών νοείτω”.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο Star για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανέφερε: «Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά: «Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αποτίμηση για το 2025: Ο πιο ζεστός χρόνος που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα – Λίγα χιόνια και ακραίες βροχές
Οι ελληνικές περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική κρίση - Ξηρασία και αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ξηρασία
Αναβλήθηκε η δίκη των βιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό - Ο αδερφός της κλώτσησε και χαστούκισε κατηγορούμενο
Οι καταδικασμένος σε ισόβια για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης Η.Μ. δε μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών και εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του - Η δίκη πήρε αναβολή για τις 16 Νοεμβρίου 2026
Δίκη για τον βιασμό 12χρονης