Ελλάδα

Αυστραλία: Ψάχνουν στην Ελλάδα τον καταζητούμενο Τζέιμς Δαλαμάγκα – Δολοφόνησε ομογενή πριν 25 χρόνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αστυνομία της Αυστραλίας απηύθυνε παγκόσμια έκκληση για τον εντοπισμό ενός από τους πιο καταζητούμενους άνδρες της χώρας, του Τζέιμς Δαλαμάγκα ο οποίος, όπως αναφέρουν, ενδέχεται να έχει διαφύγει και να ζει στην Ελλάδα.

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκα φέρεται να μαχαίρωσε έναν άνδρα μέχρι θανάτου σε νυχτερινό κέντρο της Αυστραλίας πριν από 25 χρόνια. Ειδικότερα, είναι καταζητούμενος για τη φερόμενη συμμετοχή του στη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου στο Μπέλμορ, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, τον Απρίλιο του 1999.

Ο Δαλαμάγκας φέρεται να διέφυγε στην Ελλάδα μετά το περιστατικό. Δεν βρέθηκε ποτέ, παρόλο που η αυστραλιανή αστυνομία διεξήγαγε «εκτεταμένες έρευνες» για το πού βρίσκεται, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στα αυστραλιανά μέσα, και μεταδίδει ο Guardian.

Η Τούλα Γιαννοπούλου, η αδερφή του φερόμενου θύματος του Δαλαμάγκα, είπε ότι ο θάνατος του αδελφού της είχε αφήσει ένα «κενό» στις ζωές των γονιών, των αδερφών και των δύο παιδιών του, τα οποία ήταν οκτώ και τεσσάρων ετών όταν πέθανε.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, που τον καλύπτουν, και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου», είπε.

«Είναι τρομερό οι γονείς μου να έθαψαν τον γιο τους και η ζωή τους να άλλαξε για πάντα, και ο δράστης να ζει περπατώντας ελεύθερος. Και δεν τον έχει εντοπίσει κανείς». «Θα πρέπει να παραδοθεί» σημειώνει. 

Οι αυστραλιανές αρχές πιστεύουν ότι ο Δαλαμάγκας εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα, όπου η 25ετής παραγραφή – η οποία επιβάλλει μια νόμιμη προθεσμία για τη δίωξη μιας ποινικής υπόθεσης – πρόκειται σύντομα να συμπληρωθεί.

Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να ασκήσουν δίωξη στον Δαλαμάγκα για τον φερόμενο ρόλο του στη δολοφονία, αφού η Αυστραλία απέτυχε σε μια προσπάθεια έκδοσής του το 2003.

JamesDalamangas afpoliceΟ Τζέιμς Δαλαμάγκας σε μικρότερη ηλικία – Φωτογραφία αυστραλιανή αστυνομία

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία ανεστάλη το 2007 όταν εξαφανίστηκε, προφανώς χωρίς ίχνη, λέει η αυστραλιανή αστυνομία.

Όμως, καθώς ο χρόνος τελειώνει, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κάνει νέα έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες ή γνωρίζει κάτι να τους βοηθήσει. 

Για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Τζέιμς Δαλαμάγκα, προσφέρεται αμοιβή 200.000 δολαρίων Αυστραλίας – το ισοδύναμο περίπου 123.000 ευρώ – την οποία μπορούν να διεκδικήσουν άτομα εκτός Αυστραλίας.

Τα ονόματα που μπορεί να χρησιμοποιεί και πώς μοιάζει

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας περιγράφεται ως μεσανατολικής/μεσογειακής εμφάνισης, ύψους περίπου 1,82μ., με καστανά μαλλιά, καστανά μάτια και ένα τατουάζ με ελληνική επιγραφή στο δεξί του μπράτσο.

Μπορεί – σύμφωνα πάντα με τις αυστραλιανές Αρχές – να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», «Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», ή «Κάνης». Δεδομένου του χρόνου που έχει ζήσει στην Ελλάδα, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας πιθανολογείται ότι μιλάει καλά ελληνικά.

JamesDalamangas afpolice

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του Τζέιμς Δαλαμάγκα και μια απεικόνιση του πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα, σε ηλικία 53 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας φέρνουν ισχυρές καταιγίδες και κρύο - Χιόνια στα ορεινά από την Τρίτη
Στο επίκεντρο από το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθούν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία, η δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησος, καθώς και ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας
Δυνατή βροχή στην Αθήνα
Ζωντανή εντοπίστηκε 44χρονη που είχε πέσει από κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Ζακύνθου - Ήταν για ώρες στη θάλασσα
Η γυναίκα βρέθηκε από παραπλέον φορτηγό πλοίο με σημαία Μαδέρας σε απόσταση περίπου 70 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και περισυνελέγη από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού
Λιμενικό