Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αυτά είναι τα νέα Hot Spots στην Αττική – Στον “αέρα” το κέντρο στον Άγιο Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα νέα Hot Spots στην Αττική – Στον “αέρα” το κέντρο στον Άγιο Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Αγώνα δρόμου καλείται να καταβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι την Κυριακή για τη δημιουργία των νέων Hot Spots στην Αττική. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που “εγκλωβίστηκαν” στη χώρα μας μετά το κλείσιμο του συνόρου στην Ειδομένη.

Εκτός του Ελαιώνα, στον οποίο θα υπάρξει επέκταση της ήδη υπάρχουσας δομής, στη σύσκεψη της Πέμπτης αποφασίστηκε η δημιουργία δυο ακόμα κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε Μαλακάσα και Άγιο Ανδρέα. Όλα αυτά την ώρα που το σχέδιο για τη δημιουργία δομής στις Αφίδνες εγκαταλείπεται και αναζητείται χώρος στο νομό Βοιωτίας.

Επιθεωρήσεις και “κολλήματα”

Στην Μαλακάσα γίνεται επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου πυρομαχικών Γερακίνη, προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος και οι προδιαγραφές για τη διαμόρφωση του χώρου. Μάλιστα, στο στρατόπεδο πραγματοποίησε αυτοψία και ο υπεύθυνος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Στο στρατόπεδο Γερακίνη οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να φιλοξενηθούν περισσότεροι απο 1.500 άνθρωποι.

Στον Άγιο Ανδρέα ο χώρος που προκρίνεται ανήκει στον Δήμο Μαραθωνα με το “μπαλάκι” της ευθύνης να πέφτει στον δήμαρχο, Ηλία Ψινάκη, που συγκαλεί στις 18:00 δημοτικό συμβούλιο για να αποφασιστεί το ακριβές σημείο όπου θα δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Hot Spot στον Άγιο Ανδρέα δεν αφορά στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναιών, ο οποίος δεν έχει λάβει αίτημα απο το υπουργείο, και η μετεγκατάσταση ενδέχεται να γίνει σε μια από τις παιδικές εξοχές του δήμου Μαραθώνα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε