Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτά είναι τα ψυγεία για τα εμβόλια κορονοϊού που θα έρθουν στην Ελλάδα

Αυτά είναι τα ψυγεία για τα εμβόλια κορονοϊού που θα έρθουν στην Ελλάδα

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον χώρο, όπου βρίσκονται τα ψυγεία για τα εμβόλια του κορονοϊού. Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας θα αρχίσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Το newsit.gr σας παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από τα ψυγεία, όπου θα αποθηκευτούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα, καθώς το μέρος όπου βρίσκονται τα ψυγεία δεν πρέπει να γίνει γνωστό σε καμία περίπτωση. Αυτός ήταν ο λόγος που όσοι ρεπόρτερ βρέθηκαν στον χώρο, ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή πού πρέπει να πάνε και ταυτόχρονα δημιουργήθηκε αναλυτική λίστα με τα ονόματα τους. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: δεν θα έπρεπε να αποκαλύψουν πού βρίσκονται τα ψυγεία.

Την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν ενέκριναν και δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η Ευρώπη περιμένει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών που αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας να έχει ξεκινήσει.

Η Επιτροπή για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να συνεδριάσει τελικά εκτάκτως στις 21 Δεκεμβρίου, ώστε ο ΕΜΑ να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο «απελευθερώνοντάς» το στα 27 κράτη μέλη.

 

Click4more: Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτοί θα μας ενημερώνουν κάθε Δευτέρα για την πορεία των εμβολιασμών

 

Στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία», οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς νοσοκομείων αναφοράς, καθώς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη “μάχη” κατά της πανδημίας, ενώ για συμβολικούς λόγους οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι ένας ηλικιωμένος και μια νοσηλεύτρια.

Αναφέροντας ότι η έγκριση του εμβολίου αναμένεται στις 22 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι διανομές των δόσεων θα ξεκινήσουν αμέσως και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Έτσι στις 27, μία μέρα μετά δηλαδή, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς πέντε νοσοκομείων αναφοράς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις