Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτό είναι το άρμα μάχης που ανατράπηκε στην Κύπρο – Τραυματίστηκαν Έλληνες στρατιώτες [pic]

Κύπρος άρμα μάχης Έλληνες στρατιώτες

Πέντε Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη στην Κύπρο τραυματίστηκαν, ελαφρά, το πρωί του Σαββάτου (23.06.2018) όταν ανατράπηκε το άρμα μάχης στο οποίο επέβαιναν.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 08:50 το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΤΑΜΣ «Νικητής – Δήμητρα» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. Φωτογραφία με το άρμα μάχης αναποδογυρισμένο φέρνει στο φως το ekalampaka.gr.

Τη στιγμή του ατυχήματος, το άρμα μάχης κινούνταν προς το πεδίο βολής «Ξυντούς».

Ελαφρά οι Έλληνες στρατιώτες – Πως έγινε το ατύχημα

Όσον αφορά στα αίτια του ατυχήματος, σύμφωνα με το onalert.gr, όλα δείχνουν πως η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας, σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων, έφερε την ανατροπή του άρματος μάχης.

Η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους – γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά.

Οι πέντε στρατιώτες που επέβαιναν στο άρμα μάχης τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο γιατρός που τους εξέτασε επί τόπου διαπίστωσε μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και στα άκρα. Ο ένας από τους οπλίτες χρειάστηκε ράμματα. Προληπτικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.

Με πληροφορίες και από onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις