Ελλάδα

Αυτό είναι το απειλητικό e-mail που εστάλη σε δεκάδες σχολεία της Αττικής – Η λέξη «Conference» στον αποστολέα

Το e-mail που στάλθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη (29.05.2024) σε τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής, από αποστολέα στη Ρωσία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρόλο που το e-mail που εστάλη σε δεκάδες σχολεία, φαίνεται ότι είναι από αποστολέα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, εντούτοις έχει γραφτεί στα ελληνικά.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο αποστολέας θέλησε να προκαλέσει αναστάτωση ενόψει του αποψινού τελικού του Conference League, καθώς το e-mail έφτασε στα σχολεία από αποστολέα «ccconference@inbox.ru».

email

Τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία που βρίσκονται σε Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω και άλλες περιοχές.

Τι λέει διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο newsit.gr

Διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στα δυτικά προάστια που έλαβε το τρομακτικό κείμενο στα εισερχόμενα του σχολικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μιλώντας στο newsit.gr, περιγράφει τις στιγμές αγωνίας για τους μικρούς μαθητές και το προσωπικό της σχολικής μονάδας καθώς και τις ενέργειες, στις οποίες προχώρησε.

«Διάβασα το email στις 8 το πρωί. Κατευθείαν πήρα τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας. Τους ενημέρωσα, μου είπαν ότι θα πρέπει να ειδοποιήσω την αστυνομία. Όντως πήρα την αστυνομία, κατέγραψαν το γεγονός, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στην τοπική ασφάλεια. Αυτό έκανα και εκεί με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν κι άλλα παρόμοια emails σε άλλα  σχολεία και ότι δεν μπορούν τόσο άμεσα».

Όπως επισημαίνει η διευθύντρια του σχολείου, οι κινήσεις ήταν άμεσες. «Μεταφέραμε τα παιδιά αμέσως μετά την προσευχή σε ένα σημείο στο προαύλιο στο μπάσκετ, όπου θεωρούσαμε ότι έχει λιγότερη επικινδυνότητα».

Αυτό δεν μπορούσε να μείνει απαρατήρητο από τους γονείς των μαθητών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. «Εν τω μεταξύ υπήρχαν γονείς έξω από το σχολείο και είδαν τι γινόταν και ρώτησαν τι συμβαίνει. Επιλέξαμε να τους το πούμε γιατί δεν ξέραμε κατά πόσον είναι αλήθεια ή ψέματα για την ασφάλεια των παιδιών. Τους ενημερώσαμε. Άρχισαν κάποιοι να λένε ότι θέλουν να τα πάρουν. Δώσαμε υπεύθυνες δηλώσεις και όποιος ήθελε να πάρει το παιδί του τα έπαιρνε».

Στη συνέχεια, όπως λέει στο newsit.gr η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, «ήρθε η ομάδα της Ασφαλείας, που έκανε έναν εξωτερικό περιμετρικά έλεγχο, χωρίς σκυλιά κτλ. Επειδή είχα κάνει επαφές και με τον δήμο για να δούμε τι μέτρα θα έχουμε λόγω της έκτακτης αυτής ανάγκης που παρουσιάστηκε, έγιναν πολλά τηλεφωνήματα, ήρθε ο δήμαρχος μετά από μία – μίαμιση ώρα και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει και με την αντιτρομοκρατική» καταλήγει.

Ήταν φάρσα – «Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο»

Σημειώνεται πως όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛΑΣ πρόκειται για φάρσα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο κατά την διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στα συγκεκριμένα σχολεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο
Το φιλμ των 8mm μάς ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1962 - Βλέπουμε πλάνα από το δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον κόσμο στα καταστήματα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου
Χριστούγεννα στην Αθήνα του 1962
Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός