Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυτό είναι το φυλλάδιο που πρέπει να συμπληρώνουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό

Αυτό είναι το φυλλάδιο που πρέπει να συμπληρώνουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό

Έστω κι αργά, καθώς θα έπρεπε να εφαρμόζεται από την πρώτη κιόλας ημέρα εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας, ξεκινά η (αναγκαία) συμπλήρωση του φυλλαδίου εντοπισμού επιβατών σε κάθε αεροπορική πτήση προερχόμενη από το εξωτερικό.

Στο φυλλάδιο, το οποίο παρουσιάζει το newsit.gr, οι επιβάτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν πλήρως τα στοιχεία τους, ενώ το πιο βασικό απ’ όλα είναι η δήλωση της κατοικίας, στην οποία θα παραμείνουν για τις επόμενες 14ημέρες σε αυστηρή καραντίνα.

Click4more Η αστυνομία… παιδονόμος για την εφαρμογή καραντίνας και απαγόρευσης συναθροίσεων

Το έντυπο, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνεται πάντα στην καμπίνα του αεροσκάφους από τις αεροσυνοδούς, λίγη ώρα πριν από το service, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να το συμπληρώσουν με απόλυτη προσοχή, ενώ στη συνέχεια παραδίδεται με σκοπό να δοθεί στο προσωπικό εδάφους. 

Το φυλλάδιο φέρει το επίσημα σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ με αυτό οι υπεύθυνες αρχές θα είναι σε θέση να ελέγξουν πιο εύκολα, το αν οι επιβάτες τηρούν πλήρως της οδηγίες της αυστηρής παραμονής τους στο χώρο που έχουν δηλώσει ως κατοικία.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα, πως μέχρι ώρας, πολλοί ήταν αυτοί που επειδή δεν έφεραν κάποια από τα ανησυχητικά συμπτώματα τους κορονοϊού δεν τηρούσαν στο 100% οδηγίες. Από την άλλη είναι και ένας τρόπος, ώστε να ελέγχεται όσο καλύτερα γίνεται η περίοδος, καθώς όλοι θεωρούν πως οι επόμενες δυο βδομάδες θα είναι κρίσιμες για την εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα μας.  

Click4more Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά! Πλακιωτάκης στο newsit.gr: «Ο έλεγχος θα γίνεται με την επίδοση της φορολογικής δήλωσης»

Το βράδυ της Πέμπτης (19.03.2020) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε στο αεροδρόμιο και επιθεώρησε τους ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1240964800055738368?s=20

Το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό τέθηκε σε ισχύ από τις 12:00. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αστυνομικοί θα εξετάζουν αν πράγματι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες, καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις