Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αυτό είναι το κόλπο για να διαλέξετε το καλύτερο και πιο γευστικό καρπούζι!

Αυτό είναι το κόλπο για να διαλέξετε το καλύτερο και πιο γευστικό καρπούζι!

Καρπούζι…  Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Δυστυχώς όμως, η επιλογή του “καλού”  καρπουζιού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επίπονη.

Για πολλούς, το να διαλέξουμε ένα καρπούζι που θα αποδειχθεί και νόστιμο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να έχουμε… ελπίδες να επιλέξουμε το -γευστικά- τέλειο καρπούζι.

Σημάδι στο κάτω μέρος: Ένα μεγάλο κίτρινο σημάδι στο κάτω μέρος του καρπουζιού, είναι συνήθως το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπάει στο χώμα. ΄Εάν το χρώμα είναι πορτοκαλί ή κίτρινο, τότε το καρπούζι είναι αρκετά ώριμο. Είναι καλό να αποφεύγουμε τα καρπούζια εάν στο κάτω μέρος τους είναι λευκά.

Καφέ “χαρακιές”: Όσο περισσότερα τέτοια σημάδια έχει το καρπούζι, τόσο πιο γλυκό θα πρέπει να είναι.

Το σχήμα: Τα οβάλ καρπούζια έχουν την τάση να είναι πιο νερουλά στο εσωτερικό, ενώ τα στρογγυλά καρπούζια είναι συνήθως πιο ζουμερά και γλυκά.

Βάρος και όγκος: Καλό είναι να μην διαλέγετε ούτε τα πολύ μεγάλα, αλλά ούτε και τα πολύ μικρά καρπούζια. Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως τα καλά καρπούζια είναι πάντα αρκετά βαριά, σε σύγκριση με το μέγεθός τους.

Το “μυστικό” στο κοτσάνι: Αν το κοτσάνι του καρπουζιού είναι ξηρό, τότε σημαίνει πως το καρπούζι αυτό έχει φτάσει στο επιθυμητό βαθμό ωρίμανσης πριν κοπεί. Αν το κοτσάνι είναι ακόμα πράσινο και φρέσκο, αυτό σημαίνει πως το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει αρκετά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις