Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Αυτό είναι το πρόσωπό μου” – Συγκλονίζει η Ελληνίδα αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Οξφόρδης

“Αυτό είναι το πρόσωπό μου” – Συγκλονίζει η Ελληνίδα αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Οξφόρδης

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού βρίσκεται η Βάσια Πάσχου, αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Οξφόρδης.

Η νυν αναισθησιολόγος στην Οξφόρδη πήρε το 2015 την απόφαση να αφήσει την Ελλάδα και το νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, όπου εργαζόταν ως γενική χειρουργός.

«Την εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, θυμάμαι ότι δούλευα στο νοσοκομείο, έκανα 13 εφημερίες που δεν τις πληρωνόμουν. Δεδομένης της κατάστασης και της αλλαγής της ειδικότητας μου, πήρα την απόφαση να αφήσω την Ελλάδα» αναφέρει.

Click4more: Βρετανία – Σε απόσταση αναπνοής από τις 10.000 οι θάνατοι από κορονοϊό

Σήμερα λόγω της ειδικότητας της, δίνει μάχη στη Βρετανία με ασθενείς που νοσούν, διασωληνώνονται και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Πριν λίγες μέρες έκανε μία συγκλονιστική ανάρτηση στο facebook και μοιράστηκε μία φωτογραφία η οποία απεικόνιζε το εξαντλημένο πρόσωπο της.

«Αυτό είναι το πρόσωπο μου. Όχι το άλλο μου πρόσωπο. Το πρόσωπο μου τώρα. Το κουρασμένο μου πρόσωπο. Το πονεμένο μου πρόσωπο. Αυτός είναι ένας πόλεμος στον οποίο πρέπει να παλέψουμε μαζί. Εσείς πρέπει να πολεμήσετε από το σπίτι. Χρειάζεται να πολεμήσετε για εμένα. Σε αυτόν το πόλεμο θα χάσουμε δυστυχώς αν δεν είμαστε μαζί. Θα χάσουμε τους αγαπημένους μας. Θα χάσουμε τον εαυτό μας. Είμαι περήφανη που είμαι αναισθησιολόγος, αλλά πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς εμένα. Μείνε σπίτι. Μείνε ασφαλής. Φροντίστε τον ηλικιωμένο γείτονά σας, τον έφηβο με κυστική ίνωση, για τον πρόσφυγα που έχει κολλήσει στα σύνορα. Για τους φίλους μου που μένουν ξύπνιοι όλη τη νύχτα για να σώσουν ζωές και να πάνε “σπίτι” το πρωί, σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» έγραψε.

πηγή: thebest.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις