Ελλάδα

Αυτοί είναι οι νέοι πρόεδροι του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Νέους προέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όρισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Ειδικότερα νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο Νικόλαος Σακελλαρίου, ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σακελλαρίου εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρόεδρος επελέγη η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα.

Να σημειωθεί ότι η θητεία των απερχόμενων προέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο έληξε πριν από τέσσερις μήνες.
Στη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η Ευτυχία Φουντουλάκη, ενώ για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγησαν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία για τα ΓΕΛ – Απαιτητικά τα περισσότερα θέματα
Καθηγητές εκτιμούν πως κάποια από τα θέματα ήταν απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές - Οι απαντήσεις από το φροντιστήριο «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ»
Μαθητές
Πανελλήνιες 2026: Δύσκολα και με παγίδες τα θέματα της Βιολογίας για τους υποψήφιους των ΓΕΛ – Τι «έπεσε» στα Αρχαία και τα Μαθηματικά
Η εκτίμηση για τα θέματα από το φροντιστήριο «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» - Οι Πανελλήνιες για τα ΓΕΛ θα συνεχιστούν την Παρασκευή 5 Ιουνίου με Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική
Θράνιο