Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοκίνηση 2018 – Test drive, πρεμιέρες και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτοκίνηση 2018

Αυτοκίνηση 2018: Το 2018 είναι χρονιά – σταθμός για την ελληνική αγορά του αυτοκινήτου. Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 23,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Κυκλοφόρησαν στους δρόμους 79.179 καινούργια ασφαλή αυτοκίνητα που έχουν αναβαθμισμένο οικολογικό προφίλ.

Αυτοκίνηση 2018 – Ανάμεσα στις προωθητικές ενέργειες που αποσκοπούν στην πληρέστερη ενημέρωση των υποψήφιων αγοραστών, είναι και η μοναδική ετήσια έκθεση θεσμός για την Ελληνική αγορά, Αυτοκίνηση 2018 που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων Εισαγωγέων αλλά και των επισκεπτών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο πρωην ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ) 10 – 18 Νοεμβρίου 2018.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση αναβαθμίζει τον εκθεσιακό θεσμό. Φέτος, θα υπάρχει ολική αναβάθμιση των TEST DRIVES ενώ παράλληλα θα προστεθούν 1.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, που θα δώσει ξεχωριστή λάμψη σε όλη την έκθεση καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων εταιρειών.

Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων προσγειώνονται στην έκθεση Αυτοκίνηση 2018, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.

Σε ένα 9ήμερο κορυφαίων επιδόσεων συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θα παρουσιαστούν τα νέα προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και εξελίξεις στον κλάδο του αυτοκινήτου καθώς και ο πληρέστερος κατάλογος αξεσουάρ και ανταλλακτικών.

Η έκθεση “Αυτοκίνηση” ξεκίνησε την πορεία της τον Σεπτέμβριο του 1983, με τον τίτλο “Σαλόνι Αυτοκινήτου”. Το “Σαλόνι Αυτοκινήτου”. πραγματοποιείται κάθε χρόνο και φιλοξενείται στο Parking του Ολυμπιακού Σταδίου από το 1983 έως το 1986 και κατόπιν στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ για 10 χρόνια έως το 1996. Ο κ. Άρης Γαλανόπουλος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της έκθεσης διοργανώνει την έκθεση με απόλυτη ευθύνη και ευρεία αποδοχή τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το κοινό.

Το 1996 ο τίτλος της έκθεσης αλλάζει από “Σαλόνι Αυτοκινήτου” σε “Αυτοκίνηση” και πραγματοποιείται πλέον κάθε 2 χρόνια τα ζυγά έτη, καθώς ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσωπειών πραγματοποιεί τα μονά χρόνια την “Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου”.

Η έκθεση “Αυτοκίνηση” γίνεται θεσμός τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για το κοινό που την επισκέπτεται. Παρά τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, οι εισαγωγείς αντιπρόσωποι εμπιστεύονται σταθερά την έκθεση για την προβολή τους και το κοινό ανταποδίδει τα μέγιστα με την ανταπόκριση του, καθώς οι εκθέσεις αυτοκινήτου έχουν τον υψηλότερο δείκτη επισκεψιμότητας από όλες τις εκθέσεις στην ελληνική επικράτεια.

Μια νέα σελίδα στην έκθεση Αυτοκίνηση

Το 2014 οι πωλήσεις του αυτοκινήτου σημειώνουν άνοδο της τάξεως του 22%. Η έκθεση “Αυτοκίνηση 2014” έρχεται με νέα ταυτότητα εν μέσω ενός κλίματος αισιοδοξίας στην αγορά. Η έκθεση πλέον διοργανώνεται από κοινού με την εταιρεία “Be Best” Ε.Χαραλάμπους – Γ. Χρυσοσπάθης & Σια Ο.Ε., καταξιωμένη στον χώρο των εκθέσεων και της προώθησης πωλήσεων. Στην έκθεση κάνουν πρεμιέρα στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων απευθείας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού. Επιπλέον, πραγματοποιείται ένα νέο άνοιγμα στον κλάδο της συντήρησης και φροντίδας του αυτοκινήτου και των αξεσουάρ, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο την πιο ολοκληρωμένη έκθεση στον κλάδο του αυτοκινήτου, που θυμίζει παλιές καλές εποχές.

Η αγορά ανταποκρίνεται θετικά και είναι γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια στην έκθεση συμμετέχει η πλειοψηφία των εισαγωγέων αντιπροσώπων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Μετά από την καθολική αναγνώριση της έκθεσης “Αυτοκίνηση 2014”, η έκθεση “Αυτοκίνηση FISIKON 2015”, έρχεται να εδραιώσει και να αναβαθμίσει τον εκθεσιακό αυτό θεσμό. Η ανταπόκριση του κοινού ξεπερνάει κάθε προσδοκία, με 68.000 επισκέπτες να τιμούν την έκθεση με την παρουσία τους, πραγματοποιώντας πάνω από 6.500 test drives.

Η έκθεση “Αυτοκίνηση FISIKON 2016”

Η έκθεση “Αυτοκίνηση FISIKON 2016” αποτέλεσε έναν ακόμα σταθμό στην ιστορία της έκθεσης, καθώς οι μέχρι τότε διοργανώτριες εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις με την εταιρία Expa – Εκθέσεις Συνέδρια, έχοντας ως βασικό γνώμονα τη μεγαλύτερη επιτυχία της έκθεσης σε όλους τους τομείς. Πράγματι, η “Αυτοκίνηση FISIKON 2016”, η οποία έλαβε χώρα από τις 22 έως και τις 30 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποίησε ρεκόρ επισκεπτών με περισσότερους από 77.000 φίλους των 4 τροχών να γεμίζουν τους χώρους του Ολυμπιακού Ακίνητου Ξιφασκίας στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο. Ο αριθμός αυτός απέδειξε πως οι συνέπειες από την οικονομική κρίση και οι δυσκολίες, δεν στάθηκαν ικανές να μειώσουν την προσέλευση των επισκεπτών στην Έκθεση Αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση FISIKON 2016” και δεν την εμπόδισαν να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμη χρονιά.

Αυτοκίνηση FISIKON 2017

Παρά την οικονομική κρίση, το αυτοκίνητο και η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται, νέα μοντέλα αυτοκινήτων κυκλοφορούν στην αγορά και ο κόσμος ζητά την ενημέρωση και την πληροφόρηση. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τρεις καταξιωμένες εκθεσιακές εταιρείες με έμπειρα στελέχη, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη συνδιοργάνωση της μοναδικής έκθεσης αυτοκινήτου για το 2017, ώστε να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων και φυσικά στις προσδοκίες των χιλιάδων επισκεπτών.

Στον απόηχο του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (14 – 25 Νοεμβρίου 2017) τα νέα μοντέλα της αγοράς πραγματοποίησαν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στην έκθεση “Αυτοκίνηση FISIKON 2017”, με την συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφία των εισαγωγέων-αντιπροσώπων των δημοφιλέστερων αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση.Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά σε μια μεγάλη έκθεση που του δίνει την δυνατότητα να δει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα από τις κορυφαίες αντιπροσωπείες αυτοκινήτου, ακόμα και να κάνει δωρεάν Test Drive στα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν και οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 82.000.

Αυτοκίνηση 2018

Η Αυτοκίνηση 2018, η μοναδική ετήσια έκθεση θεσμός για την Ελληνική αγορά, που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων εισαγωγέων αλλά και των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί στο πρώην ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ) 10 – 18 Νοεμβρίου 2018. Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί στα περίπτερα των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων θα παρουσιαστούν και όλα τα καινούργια μοντέλα που αποκαλύφθηκαν στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης καθώς και όσα πρόκειται να κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου).

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής οικονομίας το 2018 είναι η ισχυρή ανοδική τάση που καταγράφεται στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, ο όγκος των πωλήσεων των αυτοκινήτων που πήραν πινακίδες κυκλοφορίας για πρώτη φορά, αυξήθηκε κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Την “Αυτοκίνηση 2018” αγκαλιάζουν οι Έλληνες Εισαγωγείς – Αντιπρόσωποι (μέλη του Σ.Ε.Α.Α.). Είναι δε σημείο αναφοράς σε ετήσια βάση για τον κλάδο του αυτοκινήτου, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν το αυτοκίνητο και θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο η διοργάνωση αναβαθμίζει τον εκθεσιακό θεσμό και οι επισκέπτες στην περσινή έκθεση ξεπέρασαν τους 82.000.

Αυτοκίνηση 2018 – Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Σάββατο 10 Νοεμβρίου – Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Δευτέρα – Παρασκευή : 15.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή : 10.00 – 21.00
Στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις