Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυτοκτονία 14χρονου: «Ήταν πάντα χαρούμενος και γελαστός» – «Δεν είχε τίποτα το παιδί» λέει η θεία του

Αυτοκτονία 14χρονου: «Ήταν πάντα χαρούμενος και γελαστός» – «Δεν  είχε τίποτα το παιδί» λέει η θεία του

Το αγόρι αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) και κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην πράξη του.

«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρω τι να σας πω. Δεν είχαμε καταλάβει αν τον απασχολούσε κάτι, το παιδί ήταν πάντα γελαστό, πάντα χαρούμενο, δεν είχε τίποτα το παιδί. Ούτε μας είχε πει κάτι για τα παιδιά στο σχολείο, ούτε στον αδερφό του, ούτε στην μητέρα του, ούτε στην γιαγιά του, ούτε σε μένα, παρόλο που είχαμε μεγάλη επικοινωνία με τα παιδιά. Και εμείς περιμένουμε να μας ενημερώσουν από την αστυνομία».

Με αυτά τα λόγια η θεία του 14χρονου περιγράφει στο newsit.gr την έκπληξή της για όσα συνέβησαν, μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια.

Η αυτοκτονία του παιδιού έχει σοκάρει όσους το γνώριζαν αλλά φαίνεται πως την είχε προαναγγείλει στους φίλους του, ενώ όλοι στο σχολείο λένε ότι του έκαναν άγριο bullying.

«Με είχε ρωτήσει τι θα έκανα αν αυτοκτονούσε»

Νωρίτερα, σήμερα, δύο κολλητοί φίλοι του 14χρονου είπαν χαρακτηριστικά ότι «γενικά ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος και πολύ ευαίσθητος. Είχε τα προβλήματα του, τον απασχολούσε που είχαν χωρίσει οι γονείς του, του έκαναν bullying, τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν, τον έβριζαν. Την Παρασκευή έγινε αυτό, αλλά φαινόταν χαρούμενος». 

Και συνέχισε ο φίλος του αναφέροντας οτι «πριν τρεις μήνες με είχε ρωτήσει: Άμα αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις; και του είχα πει, μην σκέφτεσαι χαζομάρες». 

Ο 14χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και απαγχονίστηκε με μια ζώνη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, χρειάστηκε πέντε έως επτά λεπτά για να αφήσει το 14χρονο αγόρι την τελευταία του πνοή.  

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις