Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτοκτονία 14χρονου: Νέα δεδομένα με το κινητό του «σβήνουν» το σενάριο του challenge

Αυτοκτονία 14χρονου: Νέα δεδομένα με το κινητό του «σβήνουν» το σενάριο του challenge

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια, με τις αρχές να αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν το παιδί στο απονενοημένο διάβημα. Τα πρώτα στοιχεία υποδείκνυαν ότι ο ανήλικος ενδεχομένως να συμμετείχε σε κάποιο challenge (δοκιμασία), παράλληλα όμως δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο του bullying. 

Όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια νέα σενάρια έρχονται στο φως. Αρχικά η εκδοχή το παιδί να συμμετείχε σε κάποιο challenge (δοκιμασία) δύναμης ή αντοχής στα social media με το κινητό του κέρδιζε έδαφος, ωστόσο τα νέα δεδομένα φαίνεται πως ανατρέπουν αυτήν την υπόθεση.

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι το κινητό του 14χρονου ήταν στην πρίζα, γεγονός που δείχνει πως το παιδί δεν το χρησιμοποιούσε στο κρίσιμο διάστημα. «Κλειδί» για το τι τελικά συνέβη, φαίνεται πως είναι η κατάθεση πολύ στενού του προσώπου, που θα κληθεί να μιλήσει στις αρχές τα επόμενα 24ωρα για το εάν ο 14χρονος σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι συγγενείς του 14χρονου, όσο και φίλοι του που μίλησαν στις αρχές, ανέφεραν ότι το παιδί δεν είχε εκφράσει τέτοιες σκέψεις και μάλιστα ήταν ένα χαρούμενο παιδί.

«Ξεσκονίζεται» το κινητό του 14χρονου

Το ενδεχόμενο του bullying δεν έχει αποκλειστεί, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για το σχολείο του παιδιού κυρίως από γονείς. Οι αρχές αναλύουν τα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις