Ελλάδα

Αυτός είναι ο απέραντος τιρκουάζ παράδεισος στην Εύβοια

ΠΑΡΑΛΙΑ – ΕΥΒΟΙΑ: Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από τον παράδεισο του Νοτίου Ευβοικού, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, τους Πεταλιούς.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα.

Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του.

Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.  Απολαύστε την πτήση!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ζέττα Μακρή για τον εκβιασμό από δημοσιογράφο: Αν χρειαζόμουν κάποιον να με υποστηρίξει δεν θα επέλεγα μέλος πάνελ πρωινάδικου
«Δεν είχαμε οικονομική συναλλαγή όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος γιατί δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Η Ζέττα Μακρή
1
Πανελλήνιες 2025: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό – 6 βήματα για τη σωστή συμπλήρωσή του
«Επιτυχία είναι να αξιοποιήσει κανείς τα όποια μόρια συγκεντρώνει με έναν έξυπνο τρόπο, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές με βάση τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και τις ανάγκες τις αγοράς εργασίας»
Μαθητής κατά τη διάρκεια πανελληνίων εξετάσεων
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1