Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Αυτός είναι ο Γεωργιανός Μαφιόζος που έκανε μεγάλη ζωή – Η συνέντευξη μέσα από τη φυλακή

Αυτός είναι ο Γεωργιανός Μαφιόζος που έκανε μεγάλη ζωή – Η συνέντευξη μέσα από τη φυλακή

Είχε αδυναμία στα ακριβά ρούχα και παπούτσια, πήγαινε ταξίδια και διασκέδαζε με φίλους. Βέβαια, τα χρήματα ο 42χρονος, δεν τα κέρδιζε με νόμιμο τρόπο…

Η αστυνομία τον έπιασε μαζί με άλλα μέλη της σπείρας διαρρηκτών, που ρήμαζε σπίτια και αποθήκες στην Αττική, τη Χαλκίδα και το Λουτράκι.

Ο 42χρονος Γεωργιανός μαφιόζος και αρχηγός της σπείρας, έχει τον τίτλο «VOR» και μάλιστα έκανε και ο ίδιος κάποιες από τις διαρρήξεις, κυρίως στην επαρχία.

Έκανε ταξίδια, απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και τη συντροφιά φίλων. Μάλιστα φρόντιζε να απαθανατίζονται οι όμορφες στιγμές του…

Ο ίδιος είχε δώσει και συνέντευξη σε ρωσική εκπομπή, για το οργανωμένο έγκλημα, όσο ήταν στη φυλακή. Στο παρακάτω βίντεο, ακούγεται να λέει:

«Πότε γεννηθήκατε; Το 1979. Πού γεννηθήκατε; Στο Σουχούμι. Έχετε καταδικαστεί προηγουμένως; Ναι. Πότε; Το 2000. Τι ποινή φυλάκισης σας επιβλήθηκε; 13 χρόνια. Δηλαδή, αποφυλακιστήκατε το 2013; Ναι. Δηλαδή είστε vor; Ναι. Vor, ναι; Για ποιο λόγο φυλακιστήκατε; …. Για φόνο. Σας καταδίκασαν σε 13 χρόνια κάθειρξης για δολοφονία; Ναι.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 42 διαρρήξεις, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ασημικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η λεία της σπείρας ξεπερνά τις 194.000 ευρώ και πιάστηκε με τη βοήθεια της Europol!

Ο λεγόμενος «VOR» ήταν εκείνος που λάμβανε ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα της ομάδας, τόσο σε επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας όσο και στο επίπεδο της μετέπειτα διαδικασίας διοχέτευσης των κλοπιμαίων στην αγορά.

Εννοείται ότι τα μέλη της σπείρας δε δούλευαν και δεν είχαν κανένα νόμιμο εισόδημα. Ο αρχηγός της οργάνωσης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και θεωρείται επαγγελματίας εγκληματίας που καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ άλλων εγκληματιών του οργανωμένου εγκλήματος και γι’ αυτόν τον λόγο το 2004 χρίστηκε «Thief-in-law» ( «Κλέφτης στο νόμο» ή στα ρώσικα, «Vor V Zakone»).

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις