Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτός είναι ο Ρώσος αποστολέας των απειλητικών email στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα νοσοκομεία – Οι αναρτήσεις μίσους κατά της Ελλάδας

Αυτός είναι ο Ρώσος αποστολέας των απειλητικών email στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα νοσοκομεία – Οι αναρτήσεις μίσους κατά της Ελλάδας

Με το «Z», το σύμβολο της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά και με απειλητικές αναρτήσεις εναντίον της Ελλάδας για τη θέση που έχει πάρει η χώρα μας στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Ευρώπη, προβάλλεται στα social media ο 42χρονος Ρώσος που συνελήφθη για τα απειλητικά email που στάλθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί (24.01.2022) στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων, Ευαγγελισμός και Ερρίκος Ντυνάν όταν έφτασαν email στα οποία αναφέρονταν ότι στους χώρους τους έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο 42χρονος Ρώσος αποστολέας στα μηνύματά του έκανε αναφορές στο Ισλάμ, ενώ έλεγε ότι θα ανατιναχτούν τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο. Οι αστυνομικές αρχές αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους και δεν βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, αμέσως άρχισαν να ψάχνουν για τον αποστολέα των μηνυμάτων. Γρήγορα έφτασαν στα ίχνη του δράστη και οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 42χρονος Ρώσος «πατριώτης» και οι απειλές κατά της Ελλάδας

Πρόκειται για έναν 42χρονο Ρώσο που διαμένει στην Θεσσαλονίκη και στις 11 Ιανουαρίου του 2022 με ανάρτησή του στα social media στρεφόταν κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση που έχει κρατήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Ξεκάθαρη, αντιρωσική θέση πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Ως πατριώτης της Μητέρας Πατρίδας μου, δεν το αντέχω. Κάθε Ρώσος πατριώτης πρέπει να γνωρίζει και να βλέπει την εθνική του επικράτεια και τη φύση του, πρέπει να σκεφτεί έντονα τη σύνθεσή του από ιστορική, πολιτική και οικονομική άποψη.

Πρέπει να ξέρει πώς ήταν στην ιστορία, με τι κόστος εντάχθηκαν μεμονωμένα μέρη, γιατί κάθε μέρος χρειάζεται για τη Ρωσία και τι μπορεί να σημαίνει η απώλειά της για τη Ρωσία. Τα έθνη σώζονται μόνο με την αυτοδραστηριότητα. Η Ρωσία θα ζήσει μόνο ανεξάρτητα. Κανείς δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της: με άρση προσευχής και ενεργή θέληση», ανέφερε ο 42χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Η πίστη είναι μια ζωντανή φωτιά, που λάμπει και θερμαίνει, η πίστη είναι μια προσωπική δύναμη που προκύπτει από τον στοχασμό του Θεού, μια ανοιχτότητα ψυχής σε όλα όσα είναι θεϊκά, αφοσίωση στον Θεό ακόμα και μέχρι τον θάνατο:

Η ικανότητα να ζεις για αυτό που αξίζει να αγωνίζεσαι και να πεθαίνεις γι’ αυτό. Είναι ελεύθερη και δεν ανέχεται την απαγόρευση και τον εξαναγκασμό. Και γι’ αυτό το ανέχεται. Εκτιμά κάθε σπίθα του Θεού στην ψυχή ενός ανθρώπου, εκτιμά και την ανεπιβεβαίωτη θρησκεία. Είναι άθικτο και αποτελεσματικό. Από αυτή τη στιγμή ξεκινάω αντάρτες και τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Αναλαμβάνω από εδώ και πέρα την ευθύνη για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράττονται στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δόξα στη Ρωσία!».

Δεκατρείς ημέρες μετά την ανάρτηση του έστειλε τα επτά απειλητικά email, ενώ οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής λίγες ώρες αργότερα τον συνέλαβαν. Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις