Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βάσεις 2015 – Πανελλήνιες: Οι βαθμοί στο exams.it.minedu.gov.gr

Βάσεις 2015 – Πανελλήνιες: Οι βαθμοί στο exams.it.minedu.gov.gr

Βάσεις 2015 – Πανελλήνιες εξετάσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε: «Βουτιά» έως και 1.000 μόρια αναμένεται να δούμε στις φετινές βάσεις 2015, λόγω των δύσκολων θεμάτων που «έπεσαν», κυρίως σε μαθηματικά και φυσική, σε συνδυασμό με τις κακές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Βάσεις 2015: Oι βαθμοί των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων 2015 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β’ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αντίστοιχα, οι βαθμοί Πανελλήνιων εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α’, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β’ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν αύριο Πέμπτη 25-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.
Δείτε εδώ τα στατικά στοιχεία των πανελληνίων εξετάσεων

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 7 Ιουλίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr,ενώ οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.
Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.
Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή (26/6), να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.
Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι η αποτυχία στα Μαθηματικά μπορεί να φτάσει το 80%, να ξεπεράσει δηλαδή τα επίπεδα του 2013, όταν το 78% των μαθητών είχε γράψει κάτω από τη βάση. Ο άλλος παράγοντας που αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στο ύψος το βάσεων είναι τα αυστηρότερα κριτήρια που θα ισχύσουν στις μετεγγραφές.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι Βάσεις 2015 των σχολών αναμένεται να σημειώνουν πτώση έως και 1.000 μόρια.
Δείτε εδώ που είχαν κινηθεί οι Βάσεις 2014.
Βαθμός πρώτου & τελευταίου εισαγόμενου ανά Σχολή και Τμήμα 2013
Συγκριτικοί Πίνακες Βάσεων 2013-2012
Προτιμήσεις υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2013
Αναζήτηση Βάσεων Εισακτέων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ (2000-2011)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).
Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. άρχισαν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και λήγουν την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015. Πιο αναλυτικά: Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό – θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). – στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). – μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2). Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου. Από τη Δευτέρα 15-6-2015 ως και την Τρίτη 7-7-2015, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 15-6-2015 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε