Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρέθηκε το αυτοκίνητο του Σταμπούλου – Πόρτα πόρτα οι έρευνες της αστυνομίας στον Κολωνό

Βρέθηκε το αυτοκίνητο του Σταμπούλου – Πόρτα πόρτα οι έρευνες της αστυνομίας στον Κολωνό

Παρκαρισμένο σε δρόμο του Κολωνού βρέθηκε το αυτοκίνητο του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου που κατηγορείται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το αυτοκίνητο είναι “καθαρό”, δεν βρέθηκαν δηλαδή όπλα ή εκρηκτικά.

Πρόκειται για ένα CITROEN που ήταν σταθμευμένο κοντά σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες πόρτα πόρτα στην περιοχή ρωτώντας τους κατοίκους αν έχουν δει τον Αντώνη Σταμπούλο τελευταία καθώς θεωρούν ότι ενδεχομένως να υπάρχει διαμέρισμα που να χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο.

Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα από το 2004;

Το 2004 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου δηλώθηκε η κλοπή της ταυτότητας την οποία είχε στην κατοχή του ο Αντώνης Σταμπούλος που συνελήφθη και κατηγορείται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Το γεγονός αυτό κάνει τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής να θεωρούν ότι ενδεχομένως ο 31χρονος σήμερα Αντώνης Σταμπούλος να είναι μέλος της οργάνωσης από εκείνη τη χρονιά.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους αστυνομικούς που υπογράφει την ταυτότητα είχε μετατεθεί από το ΑΤ Αγίου Δημητρίου στην ΕΥΠ ενώ πριν από τη μετάθεσή του είχαν προηγηθεί εμπρηστικές ενέργειες σε αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου και στη μοτοσικλέτα του.

Προσαγωγή σε ηλικία 19 χρόνων

Η αδυναμία των πρώτων ημερών να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του ατόμου που είχε στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική και όλα έδειχναν πως είναι ένα σημαντικό για το λεγόμενο Ελληνικό «αντάρτικο πόλης» πρόσωπο, οδήγησε τους Αστυνομικούς στον 60  όροφο της ΓΑΔΑ, ζητώντας την βοήθεια των συναδέλφων τους τις Κρατικής Ασφάλειας.

Γρήγορα διαπιστώθηκε πως σε ηλικία 19 ετών ο Σταμπούλος είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου στο Α/Τ Αμαρουσίου, καθώς κολλούσαν αφίσες στους δρόμους με «Αναρχικό περιεχόμενο» όπως γράφει χαρακτηριστικά το υπηρεσιακό σημείωμα που είχε συνταχθεί το 2002, και περιείχε και τα ονόματα των προσαχθέντων, ανάμεσα και του «Αντώνιου Σταμπούλου».

Ένα από τα σημειώματα...ΦΩΤΟ REAL NEWS
Έκτοτε ο νεαρός άρχισε να είναι πιο προσεκτικός στης κινήσεις του αποφεύγοντας ακόμα και τα επεισόδια στης πορείες, καθώς φαίνεται πως είχε ωριμάσει, θεωρητικά, ιδεολογικά και πρακτικά, η επιθυμία του για ένταξη στον «Ένοπλο Αγώνα». Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 31χρονος να στρατολογήθηκε στον «Επαναστατικό Αγώνα» όχι από το Ν. Μαζιώτη, αλλά από ένα ιστορικό πια πρόσωπο για την συγκεκριμένη οργάνωση. Το Λάμπρο Φούντα ο οποίος το 2009 έπεφτε νεκρός έπειτα από ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς, στην περιοχή τις Δάφνης.

Το σχεδιάγραμμα για τις επιθέσεις...ΦΩΤΟ Ελεύθερος Τύπος
Άλλωστε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής, που προσπάθησαν να ανακρίνουν το σκληρό νεαρό άνδρα, οποίος δεν έπινε ούτε νερό από τα χέρια τους, τον χαρακτηρίζουν το νέο «Λάμπρο Φούντα» του «Επαναστατικού Αγώνα», προσδίδοντας ένα προφίλ σεβασμού στο πρόσωπο του Σταμπούλη, από τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη τις ένοπλης οργάνωσης.

Ρεπορτάζ Θεοδόσης Πάνου

Διαβάστε

Στον ανακριτή ο Αντώνης Σταμπούλος

Αληθινά τα στοιχεία, πλαστή η ταυτότητα – Έτσι κινούνταν ο Αντώνης Σταμπούλος – Τι πιστεύει η αντιτρομοκρατική για νέα διαμερίσματα – γιάφκες

“Καθαρά” τα διαμερίσματα σε Κυψέλη, Θησείο – Ο Σταμπούλος έδωσε χρόνο στους συνεργούς του να τα αδειάσουν – Το σενάριο της “κινητής” γιάφκας

Πού “είδαν” τον Σταμπούλο λίγες ώρες πριν συλληφθεί

“Είμαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου” λέει ο 31χρονος σε μήνυμά του στο ίντερνετ – Βοήθησε τη Ρούπα να διαφύγει;

 

 

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε