Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Challenge για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Είναι “cool” να μιλάς Ελληνικά

Challenge για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Είναι “cool” να μιλάς Ελληνικά
Violet Patterson - Facebook

Νέοι απ όλο τον κόσμο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, που έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου, προφέρουν στα ελληνικά τις λέξεις : Δημοκρατία, φιλοσοφία, τεχνολογία, αρμονία, ενέργεια αποδεικνύοντας τελικά πως είναι “cool” να μιλάς Ελληνικά.

Η πρωτοβουλία του challenge ανήκει στην Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, οι οποίοι καλούν νέους απ’ όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην προσπάθειά τους αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τραβήξουν σ’ ένα ολιγόλεπτο βίντεο τους εαυτούς τους, την ώρα που προφέρουν τις πέντε ελληνικές λέξεις και στη συνέχεια να αναρτήσουν την προσπάθεια τους αυτή στο Facebook με τα hashtag #Greek_language_challenge και #It_is_cool_to_speak_Greek.

Ήδη τα πρώτα βίντεο έχουν αναρτηθεί από την Δευτέρα (03.02.2020), που ήταν και η πρώτη μέρα της δράσης, η οποία σύμφωνα με τους υπεύθυνους θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ανταποκριθεί στο παγκόσμιο αυτό κάλεσμα νέοι από: Αρμενία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ουζμπεκιστάν, Γεωργία με τους υπεύθυνους να δηλώνουν αισιόδοξοι για την συνέχεια.

#Greek_language_challenge#It_is_cool_to_speak_greek#greek_philology_mdu

Gepostet von Yana Shkurat am Mittwoch, 5. Februar 2020

#Greek_language_challenge#it_is_cool_to_speak_Greek

Gepostet von Sevda Alisoy am Donnerstag, 6. Februar 2020

#Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek

Gepostet von Nikos Nikolayidis am Mittwoch, 5. Februar 2020

https://www.facebook.com/vmoisievapatterson/videos/10156661248257062/

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις