Ελλάδα

Come to Greece, για να (μην) βρεις… τουαλέτες! Εκτός λειτουργίας, στους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους

- Η απόλυτη δυσφήμιση για την χώρας μας - Κλειστές οι τουαλέτες σε αρχαιολογικούς χώρους, λόγω έλλειψης προσωπικού - Τι λέει ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φυλάκων Αρχαιολογικών χώρων

Εικόνες που δυσφημούν τη χώρα μας και αμαυρώνουν το κατεξοχήν εξαγώγιμο, τουριστικό προϊόν της αντικρίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Όσοι ξένοι κάνουν μια βόλτα στις Μυκήνες, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ή την Δωδώνη θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν χωρίς τουαλέτες. Κι αυτό, διότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, προκείμενου να ενισχύσει τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Η ανακοίνωση στις Μυκήνες

Η παρακάτω ανακοίνωση είχε τοιχοκολληθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, οι υπέυθυνοι “σφράγισαν” τις τουαλέτες, με αποτέλεσμα ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους να μένει φέτος το καλοκαίρι χωρίς χώρους υγιεινής.

mikines

Το Newsit.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Φυλάκων Αρχαιολογικών χώρων, κ. Ιωάννη Μαυρικόπουλο, ο οποίος τόνισε πως η προκήρυξη για τις προσλήψεις καθαριστριών για τους αρχαιολογικούς χώρους παραμένει στα συρτάρια του υπουργείο Πολιτισμού και αφήνει στον “αέρα” την καθαριότητα του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Έχω υποβάλλει κανονικά και νόμιμα δηλώσεις»
«Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς μου και μου είπαν ότι έχουν δεσμευτεί από το ελληνικό FBI για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας 11
Πρωτοχρονιά με κρύο, παγετό και ισχυρούς ανέμους - Χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές
Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν από τη Βόρεια Ευρώπη και προς την Ελλάδα, φέρνοντας την πρώτη ουσιαστική «εισβολή» του χειμώνα για φέτος
Κρύο