Ελλάδα

Δάσος της Φασκομηλιάς: Το άγνωστο μυστικό στη Βουλιαγμένη

Όσο εξερευνούμε την Αττική ανακαλύπτουμε πολύ όμορφα μέρη που μπορεί να μην μας πήγαινε το μυαλό ότι υπήρχαν.

Ένα από αυτά, λοιπόν, βρίσκεται δίπλα σου και ίσως δεν το έχεις επισκεφθεί ποτέ. Ο λόγος για το πανέμορφο δάσος της Φασκομηλιάς. Πρόκειται, όπως μπορούμε να πούμε για το «μυστικό» της Βουλιαγμένης μιας και δεν είναι γνωστό ακόμη και σε κάποιους κατοίκους των νοτίων προαστίων.

Το Δάσος της Φασκομηλιάς είναι στην πραγματικότητα μια δασική έκταση 1.200 στρεμμάτων. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και όταν σταθείς εκεί μπορείς να αγναντέψεις το ατελείωτο μπλε σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Η εικόνα που βλέπεις σε χαλαρώνει και σε κάνει να μη θες να φύγεις για να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα.

Τι θα δεις γύρω σου; Όλη την ομορφιά της φύσης. Κυπαρίσσια και ακακίες, λεύκες και ελιές, πεύκα και πουρνάρια. Μα πάνω απ’ όλα φασκομηλιές! Εξ’ ου και το όνομα του συγκεκριμένου δάσους που αποτελεί έναν μικρό παράδεισο στη Βουλιαγμένη.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε και όπου βγει μέχρι το 2027 και μετά βλέπουμε, επιστρέφω απογοητευμένη από το Στρασβούργο»
Στο Στρασβούργο, όπου συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ασφάλεια των τρένων στην Ευρώπη, μετά τις τραγωδίες στα Τέμπη και στην Ισπανία, βρέθηκε η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
ΟΣΕ: Κλείνει επ’ αόριστον η γραμμή του Οδοντωτού λόγω φυσικών φαινομένων και κατολισθήσεων
Ως αιτία αναφέρονται τα έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές, ενώ έχει κινηθεί προανακριτική διαδικασία για πιθανή επικινδυνότητα του δικτύου
Οδοντωτός