Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΔΕΔΔΗΕ: Έτσι θα γίνει η έκπτωση στους λογαριασμούς όσων είχαν διακοπή ρεύματος

ΔΕΔΔΗΕ: Έτσι θα γίνει η έκπτωση στους λογαριασμούς όσων είχαν διακοπή ρεύματος

Νέα παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ προς όσους καταναλωτές υπέστησαν διακοπές ρεύματος από το πέρασμα της Μήδειας. Ο αρμόδιος Διαχειριστής προχώρησε σε αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής ρεύματος Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι «η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας».

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Η έκπτωση δίνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει για τους πελάτες όλων των προμηθευτών ρεύματος.

Click4more: ΔΕΗ: Έκπτωση 10% στους λογαριασμούς όσων έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας

Στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ σημειώνεται, επίσης, ότι «αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και του ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις