Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΔΕΔΔΗΕ: Πλάνα για εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος

ΔΕΔΔΗΕ: Πλάνα για εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος

Ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου εγκατάστασης έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος, όπως ανέφεραν χθες (20.05.2019) στελέχη της εταιρείας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Schneider Electric.

Με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών που προβλέπεται από την νομοθεσία ο ΔΕΔΔΗΕ θα εξασφαλίσει μεταξύ άλλων, καλύτερη διαχείριση της ζήτησης ρεύματος, εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό των ρευματοκλοπών, ενώ θα επιτρέψει επίσης τη μεγαλύτερη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο, καθώς και την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου.

Σχετικός διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για την πιλοτική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε διάφορες περιοχές της χώρας που είχε ξεκινήσει προ ετών έχει εμπλακεί σε δικαστικές διενέξεις, ωστόσο η ΔΕΗ φέρεται αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Schneider, ένα από τα μοντέλα που εξετάζεται είναι η υλοποίηση του έργου με το σύστημα της Σύμπραξης Δημοσίου Και Ιδιωτικού Τομέα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί εν μέρει από ιδιωτικά κεφάλαια.

Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών είναι μία από τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής που θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες προς τον καταναλωτή, περιορισμό των βλαβών και καλύτερη ανταπόκριση των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Κρίσιμο στοιχείο του συστήματος αποτελεί εκτός από τους μετρητές και το σύστημα διαχείρισης των πληροφοριών του θα συλλέγονται από τους καταναλωτές.

Η Schneider Electric πραγματοποίησε χθες την εκδήλωση Innovation Day Athens (Ημέρα Καινοτομίας Αθήνας) στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσίασε τα νέα προϊόντα software και υπηρεσιών για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων κατοικιών, γραφείων, βιομηχανίας, Data Centers, κ.α.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις