Ελλάδα

ΔΕΗ: Ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς – Πότε έρχονται οι αυξήσεις στο ρεύμα

- Αυξήσεις φέρνει άμεσα η ΔΕΗ στους λογαριασμούς - Το νέο σύστημα ανάλογα με τις τιμές των ρύπων - Όλες οι πληροφορίες για το πότε αυξάνεται το ρεύμα

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και η εκτόξευση των τιμών των ρύπων στο Χρηματιστήριο της ενέργειας, αναγκάζει την ΔΕΗ σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας να υιοθετήσουν την επιβολή ρήτρας CO2, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα φέρει μεγάλες αυξήσεις για τους καταναλωτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο, που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

DEH

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε αφήσει ορθάνοιχτο το θέμα λέγοντας, ότι «θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της αύξησης των τιμών στους ρύπους».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έκανε την σχετική εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο και φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως.

DEH LOGARIASMOS

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά με το νέο σύστημα, θα προβλέπονται αυξομειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή όταν οι τιμές των ρύπων αυξάνονται, θα αυξάνονται ανάλογα και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το αντίθετο θα συμβαίνει εφόσον οι τιμές των ρύπων μειώνονται. Επί του παρόντος βέβαια μόνο αυξήσεις και μάλιστα σημαντικές είναι ορατές, αφού οι τιμές των δικαιωμάτων άνθρακα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.

Το υπουργείο πάντως υπάρχουν σκέψεις να δοθεί κάποιο bonus στους καταναλωτές και εξετάζεται η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Τα ληξιπρόθεσμα

Να σημειωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ ανέρχονται στο ποσό των 2,4 δισ ευρώ, και αν συνυπολογίσει κανείς τα 3,7 δισ που είναι το καθαρό χρέος της επιχειρήσεις, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση της επιχείρησης είναι στο «κόκκινο» και δεν μπορεί να απορροφήσει το υψηλό κόστος από τους ρύπους.

Του Θανάση Παπαδή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έτρεξαν στα χωράφια για να σωθούν τα 3 μέλη της οικογένειας που μαχαιρώθηκαν από τον 37χρονο στα Μέγαρα – «Δεν είναι κακός άνθρωπος»
Ο ξάδελφος του δράστη αποκάλυψε πως ο λόγος που ο 37χρονος βγήκε εκτός εαυτού πιθανότητα ήταν ότι έμαθε πως θα εισαχθεί ξανά σε ψυχιατρική κλινική
Πόρτα
1
Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο εργοστάσιο ξυλείας στις Σέρρες – Κάηκαν 600 στρέμματα και αποθήκες
Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 31 οχήματα - Δεν έχουν απειληθεί οικισμοί - Η καύσιμη ύλη που περιέχει η επιχείρηση δεν βοηθά στην κατάσβεση της φωτιάς
Φωτιά
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές – Συναγερμός σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη
Οι άνεμοι σήμερα Τετάρτη (2.7.2025) στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και από νωρίς το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ
φωτιά