Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Δείτε με ένα κλικ αν το αυτοκίνητό σας είναι ανασφάλιστο

ανασφάλιστα οχήματα

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσουν αν είναι ανασφάλιστα τα οχήματά τους.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μια ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους οδηγούς όχι μόνο για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένο το όχημα αλλά ακόμη και για το ποια εταιρεία το έχει ασφαλίσει και μέχρι πότε. Το μόνο που χρειάζεται για να δουν αν είναι δηλωμένο το όχημα, είναι ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, το οποίο συγκεντρώνει σύμφωνα με το νόμο τα στοιχεία των ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή www.hic.gr  που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να ελέγξουν άμεσα και εύκολα αν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο.

Μέσω αυτής της εφαρμογής www.hic.gr οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν εάν εμφανίζονται ασφαλισμένοι και να προβούν έγκαιρα σε διορθώσεις τυχόν λαθών στα στοιχεία τους, επικοινωνώντας με την ασφαλιστική τους εταιρία.

Ανατροπή για τα αυτοκίνητα σε ακινησία

Ανατροπή στα όσα ισχύουν για τα αυτοκίνητα σε ακινησία φέρνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η ασφάλιση, με βάση την απόφαση, γίνεται πλέον υποχρεωτική. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήρθε μετά από υπόθεση με τρεις νεκρούς στην Πορτογαλία ύστερα από δυστύχημα με ανασφάλιστο όχημα το οποίο είχε δηλωθεί σε ακινησία. Μετά την απόφαση αυτή το να γίνει υποχρεωτική σε ολόκληρη την Ευρώπη η ασφάλιση των αυτοκινήτων σε ακινησία θεωρείται θέμα χρόνου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γιος της ιδιοκτήτριας αυτοκινήτου το οποίο είχε δηλωθεί σε ακινησία οδηγώντας το όχημα προκάλεσε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλα δύο άτομα. Οι συγγενείς των θυμάτων αποζημιώθηκαν από το επικουρικό της Πορτογαλίας το οποίο στράφηκε δικαστικά κατά της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου. Εκείνη με τη σειρά της προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε ότι η ασφάλιση των αυτοκινήτων σε ακινησία είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε εδώ την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις