Τρίτη, 28 Μαΐ
26oC Αθήνα

Δεκάδες παραβάσεις για αποστάσεις, μάσκες και μετακινήσεις – Συλλήψεις για άνοιγμα μαγαζιών

Δεκάδες παραβάσεις για αποστάσεις, μάσκες και μετακινήσεις – Συλλήψεις για άνοιγμα μαγαζιών
Intime

Σε 20 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο οι παραβάσεις για μη τήρηση ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας, σε 116 για μετακινήσεις εκτός Νομού και σε 8 οι συλλήψεις για λειτουργία επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, η ΕΛΑΣ προχώρησε την Παρασκευή (08.05.2020) στη βεβαίωση 20 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συγκεκριμένες παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

10 στην Αττική,

6 στο Βόρειο Αιγαίο,

2 στη Θεσσαλονίκη,

1 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Κρήτη.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 175 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός Νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 116 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:

38 στην Κεντρική Μακεδονία,

27 στη Θεσσαλονίκη,

15 στην Ήπειρο,

14 στην Αττική,

8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

6 στη Δυτική Ελλάδα,

4 στη Θεσσαλία,

3 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 530 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 8 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 592 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 572 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις