Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Δεκαπενταύγουστος: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στον ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Πάρο

Δεκαπενταύγουστος: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στον ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Πάρο

Η Πάρος έβαλε τα καλά της και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο και γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα, αλλά και κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου με κεντρικό σημείο την εμβληματική εκκλησία της Εκατονταπυλιανής.

Όπως ανέφερε το cyclades24.gr στην Εκκλησία της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο άνοιξαν οι πύλες για να υποδεχτούν το πλήθος κόσμου που βρέθηκε εκεί και κατέκλυσε κάθε σημείο εντός και εκτός του ιερού ναού για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας και να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο.

Στη Θεία λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος.

Στην εκκλησία όπου στήθηκε το κεντρικό σκηνικό των εορτασμών για τον Δεκαπενταύγουστο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου κ. Μπιζάς, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού.

Μετά τη λειτουργία ακολούθησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας. Πλήθος πιστών, αλλά και η φιλαρμονική του Δήμου συνόδευσε με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας μέχρι το λιμάνι της Πάρου όπου πλοία σφύριζαν.

Στο λιμάνι της Πάρου ήταν και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που τίμησε κι αυτό με την παρουσία του την μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Την περιφορά της εικόνας, παρακολούθησαν και πάρα πολλοί ξένοι τουρίστες, που κάνουν διακοπές στο νησί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις