Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεκαπενταύγουστος: Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος! [pics]

Δεκαπενταύγουστος

– Τεράστια είναι η έξοδος των Αθηναίων όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος
– Κάπως έτσι ο εορτασμός της μεγάλης γιορτής θα γίνει για τους περισσότερους… εκτός Αθηνών!
– Χαμός στο λιμάνι του Πειραιά – Προσοχή με την αυξημένη κίνηση λόγω έργων
– Μεγάλη η κίνηση και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα η κινητικότητα και στα αεροδρόμια
– Δείτε φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά

Δεκαπενταύγουστος και… όπου φύγει – φύγει! Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, καθώς μόνο χθες έφυγαν 31.233 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο “βούλιαξε” από κόσμο.

Από την Ραφήνα χθες, Παρασκευή 11.08.2017, είχαμε 18 δρομολόγια και συνολικά ταξίδεψαν 8.648 άτομα. Αντίστοιχα από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 8 δρομολόγια και έφυγαν 3.150 άτομα. Αναφορικά με τον Αργοσαρωνικό, πραγματοποιήθηκαν 38 δρομολόγια και ταξίδεψαν με πλοίο 8.122 άτομα.

Δεκαπενταύγουστος και… χαμός στα λιμάνια!

Και σήμερα, πάντως, η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς! Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν χιλιάδες ταξιδιώτες που άφησαν πίσω τους την πρωτεύουσα χωρίς κανέναν δισταγμό!

Δείτε τις φωτογραφίες του newsit.gr

Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος Δεκαπενταύγουστος

Αναφορικά με την Πέμπτη, 10.08.2017, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 23.760 επιβάτες, ενώ συνολικά, μέχρι την Κυριακή εκτιμάται ότι από το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν ταξιδέψει περί τους 100.000 επιβάτες.

Μεγάλη αύξηση και στα αεροδρόμια!

Παράλληλα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του eleftherostypos.gr, η κίνηση από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας εμφανίζεται αυξημένη κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα εισιτήρια για τα νησιά έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Στο μεταξύ, στον Πειραιά επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και το Λιμενικό προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης του πλοίου στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ρεκόρ «έσπασε» και η τουριστική κίνηση στα αεροδρόμια τον Ιούλιο, με την αύξηση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού να αγγίζει το 7,5%, ποσοστό που «μεταφράζεται» σε 3,72 εκατ. επιβάτες έναντι 3,46 εκατ. ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο επταμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών ξεπέρασε τα 31 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο κατά 9,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπου είχαν διακινηθεί 28,3 εκατ. επιβάτες. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είναι περισσότεροι κατά 2,8 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ενώ οι πτήσεις εξωτερικού εμφάνισαν άνοδο 4,4% από την αρχή του χρόνου.

Τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσίασαν τον Ιούλιο τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Αναλυτικά, περισσότεροι από 2,5 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος», 1,36 εκατ. επιβάτες καταγράφηκαν στο Ηράκλειο, 996.931 στη Ρόδο, 754.254 ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη συμπρωτεύουσα και 614.901 στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών από τις αρχές του χρόνου ήταν αυτό της Πάρου σημειώνοντας άνοδο κατά 205,1%, (83.033 επιβάτες έναντι 27.215 πέρυσι), και ακολούθησε η Νάξος με αύξηση της τάξεως του 42%.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις