Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος χωρίς λιτανείες με απόφαση Χαρδαλιά: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Επεκτείνονται τα έκτακτα μέτρα για να περιοριστεί ο κορονοϊός. Αναστέλλονται, μέχρι νεοτέρας, οι λιτανείες, αλλά και τα πανηγύρια, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι αποφασίστηκε για εμποροπανηγύρεις, εστίαση, νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και για επισκέπτες από τη Μάλτα.

Σταματούν, προσωρινά, οι λιτανείες και τα πανηγύρια για να μπει ένα φρένο στην έξαρση του Covid – 19 στην χώρα μας, έπειτα από απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, όλες οι λιτανείες για  το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και οι πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, αναστέλλονται.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, για την προσωρινή απαγόρευση των λιτανειών, υπήρξε και σχετική σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με Τσιόδρα – Χαρδαλιά! Έρχονται νέα μέτρα;

Επιπλέον, αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ – εστιατόρια, καφέ – μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου.

Τέλος, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν είχε όπλο και δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε το συμβάν» λέει ο δικηγόρος του Βούλγαρου βαρυποινίτη για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Λαμίας, «στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν παρών ο Αλκέτ Ρετζάι
Φυλακές Δομοκού 10
Ο Χρήστος Μαυρίκης πυροβόλησε με καραμπίνα και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στα Σπάτα – Διαπραγματευτής στο σημείο
Έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι για υπόθεση δωροδοκίας Αρεοπαγίτη δικαστή - Είναι ευρύτερα γνωστός για την καταδίκη του στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ την περίοδο του 1989
Χρήστος Μαυρίκης
20