Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δεν έδωσε στοιχεία ο Σπύρος Μπιμπίλας – Καταθέτει και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Δεν έδωσε στοιχεία ο Σπύρος Μπιμπίλας – Καταθέτει και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα που βρέθηκε σήμερα (22.02.2021) ενώπιον του εισαγγελέα για να καταθέσει ως μάρτυρας για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στο θέατρο, σειρά θα πάρει και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας είναι πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και καλείται να καταθέσει την προσεχή Τετάρτη. Θα είναι το δεύτερο μέλος του ΣΕΗ, μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα, που καλείται να καταθέσει.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου στις 11:00 το πρωί και έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα λίγο περισσότερο από μια ώρα.

Click4more Εισαγγελέας και για τα μαθήματα σε ανήλικα προσφυγόπουλα από τον Δημήτρη Λιγνάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπιμπίλας δεν προσκόμισε στον εισαγγελέα κάποιο στοιχείο. Φακέλους στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας.

Βγαίνοντας από το κτίριο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ξεκαθάρισε σε… όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να πει τι κατέθεσε για την υπόθεση που “πληγώνει” το ελληνικό θέατρο.

«Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη», σημείωσε και ξεκαθάρισε, ενοχλημένος, ότι δεν θέλει ερωτήσεις για «το τι έφερα και τι δεν έφερα», σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Δείτε τη δήλωσή του μετά το τέλος της κατάθεσής του  

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό να καταθέσει τα στοιχεία για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις