Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν μπαίνουν στο “νόμο Κατσέλη” χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κανονικά θα πρέπει να καταβάλουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι οφειλέτες, έπειτα από αποφάσεις περιφερειακών Ειρηνοδικείων, που ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για διαγραφή τους ή “μπλοκάρισμα” πλειστηριασμού, με υπαγωγή στον “νόμο Κατσέλη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις να παρείχαν προστασία και περικοπή οφειλών, προς τράπεζες και Δημόσιο, αρνήθηκαν όμως να κάνουν το ίδιο και για οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Τα δικαστήρια, διαπίστωσαν αντισυνταγματικότητα και του περσινού νόμου 4336/15, που επιχείρησε να εντάξει κάποιες υποθέσεις ασφαλιστικών χρεών στον ν.3869/10 και υψώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην αναμενόμενη ρύθμιση για αποτελεσματικότερη προστασία από πλειστηριασμούς, αφού δέχονται ότι δεν μπορούν να αποφευχθούν οι πληρωμές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αυτό καθώς η πολιτεία οφείλει να εγγυάται τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης με τη διασφάλιση της λειτουργίας βιώσιμων ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σε υγιείς οικονομικές βάσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε