Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Δεν πληρώνω»: Η στιγμή που επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένεια καρκινοπαθούς [pics]

«Δεν πληρώνω»: Η στιγμή που επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένεια καρκινοπαθούς [pics]

Διαστάσεις κινήματος λαμβάνουν μέρα με την ημέρα οι επανασυνδέσεις ρεύματος απο πολίτες στους οποίους διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εξαιτίας οφειλών προς την ΔΕΗ με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να παρεμβαίνει σε σπίτια και να ανοίγει το ρολόι δίνοντας ξανά φως σε ευπαθείς, κοινωνικές ομάδες.

Στο Χαλάνδρι, μια 65χρονη καρκινοπαθής, η οποία ζει μαζί με την άνεργη κόρη της και το 13χρονο εγγόνι της, έμεινε δυο ημέρες χωρίς ρεύμα λόγω ενός χρέους 2.500 ευρώ προς την ΔΕΗ και χθες το βράδυ αναγκάστηκε να καλέσει τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προκειμένου να επανασυνδέσουν το ρολόι της ΔΕΗ διατηρώντας το μετρητή της παροχής.

Η οικογένεια στο Χαλάνδρι είναι μια απο τις χιλιάδες περιπτώσεις για τις οποίες είναι αδύνατη η καταβολή ακόμη και των 650 ευρώ που ζητά η ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει σε ρύθμιση της συνολικής οφειλής. Η μητέρα του ανηλίκου παιδιού είναι χωρίς δουλειά εδω και αρκετούς μήνες ενώ η γιαγιά πάσχει απο 80% αναπηρία λόγω της ασθένειάς της. Η 40χρονη μητέρα καταγγέλει οτι η θα ήταν αδύνατο να ζήσουν χωρίς ρεύμα έστω και για μια ημέρα τόσο για το 13χρονο παιδί όσο και για την μητέρα της η οποία λαμβάνει φάρμακα που συντηρούνται σε ψυγείο.

Όπως λένε τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που συμμετείχαν στην παρέμβαση, η επανασύνδεση στο Χαλάνδρι αποτελεί τη συνέχεια σε μια σειρά δράσεων υπέρ των ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ΔΕΗ και δεν συνιστά παράνομη πράξη. «Δεν πρόκειται για ρευματοκλοπή αλλά για απλή επανασύνδεση και ο μετρητής συνεχίζει να γράφει κανονικά», επισημαίνει στο Newsit ο Ηλίας Παπαδόπουλος, μελός του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που βρέθηκε στη χθεσινοβραδινή παρέμβαση.

Ο ακτιβισμός περνά απο τους πλειστηριασμούς στο κομμένο ρεύμα και όσο τα χρέη και η ανεργία θα «πνίγουν» τα νοικοκυριά με το κράτος σε ρόλο παρατηρητή θα εμφανίζονται καθημερινά «Ρομπεν» των φτωχών…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε