Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Δεν θα υπάρξει αλλαγή στο άσυλο”

Η Αννα Διαμαντοπούλου στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε  η Σύνοδος των Πρυτάνεων  παρουσία της υπουργού Παιδείας η οποία ξεκαθάρισε οτι

στο άσυλο δεν θα υπάρξει αλλαγή.”Υπάρχει η γενική συναίνεση να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με συγκεκριμένες δράσεις, ώστε η περιφρούρηση του ασύλου να γίνει πραγματικότητα” .
  
  Ως συγκεκριμένες δράσεις η Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ορισμένες, όπως , να καταγραφούν οι χώροι ασύλου που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, να μην υπάρχουν κατειλημμένοι χώροι από ιδιώτες στα πανεπιστήμια, να λειτουργεί άμεσα πρυτανική εφημερία και τα ίδια τα πανεπιστήμια να επιλέξουν τους τρόπους περιφρούρησής τους, ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς παρεκτροπές. 
“Είμαι διατεθειμένη”, είπε η υπουργός Παιδείας, “να στηρίξω οποιαδήποτε πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση”. 

    Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αναστάσιος Μάνθος, είπε ότι δεν υπάρχει ειδοποιός διαφορά με τις θέσεις που εξέφρασε η υπουργός Παιδείας όσον αφορά το άσυλο, το οποίο τόνισε, δεν έχει πρόβλημα ως ιδέα, αλλά πάσχει η εφαρμογή του.

    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου Ανδρέας Τρούπης, το πανεπιστήμιο του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία για το επόμενο χρονικό διάστημα, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν ετέθη το θέμα του ασύλου, αλλά της ασυλίας. Και τόνισε, ότι κάθε φορά που θα υπάρχει επαφή με κάποια Αρχή, αυτή η επαφή θα μπαίνει στο διαδίκτυο.

  
“Να καταργηθεί το άσυλο”
Την Παρασκευή, μιλώντας στη σύνοδο των Πρυτάνεων , ο αντιπρύτανης του γεωπονικού Πανεπιστημίου Λεωνίδας Λουλούδης είπε πως  το άσυλο έχει έννοια συμβολική και οτι πρέπει να καταργηθεί ως θεσμός. Μαζί του συμφώνησε και ο αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Χάρης Ξανθουδάκης λέγοντας πως “ο νόμος για το άσυλο αποτελεί τροχοπέδη και πρόφαση για παραβατική συμπεριφορά. Ειδικός νόμος για το άσυλο δε χρειάζεται σε μια δημοκρατία”.

«Το θεσμικό πλαίσιο για το άσυλο είναι επαρκές. Δεν θα το αλλάξουμε», είπε την Παρασκευή στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε πει πωςδεν συζητά τη μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο και κάλεσε τους φοιτητές “να το προασπίσουν ως ένα ιδιαίτερο χώρο διακίνησης ιδεών απουσία όμως εγκληματικών ενεργειών”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασυλο: άνοιξε ξανά η συζήτηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε