Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν το.. βάζει κάτω η Τουρκία – Με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Δεν το.. βάζει κάτω η Τουρκία – Με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Μπορεί η NAVTEX για το… σουλάτσο του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο να μην ανανεώθηκε αλλά η Τουρκία τις προκλήσεις, δεν τις σταματά.

Λίγες ώρες αφού η επιστροφή του Oruc Reis χαιρετίστηκε από την Ελλάδα και την Ε.Ε., η Τουρκία «σηκώνει» ακόμη περισσότερο το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, θέμα που έχει θέσει ακόμα πιο έντονα τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ. Και το κάνει με αντι-NAVTEX.

Click4more Τσαβούσογλου: Για συντήρηση το Oruc Reis – «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μικρής χώρας»

Η αντι-NAVTEX αυτή από την Τουρκία εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (14.09.2020) από το σταθμό της Σμύρνης, με την Άγκυρα να ζητά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, την αποστρατικοποίηση της Χίου.

Η Τουρκία υποστηρίζει με την αντι-NAVTEX της πως παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης (!). Κι αυτή άλλωστε την αμφισβητεί συχνά πυκνά η Τουρκία, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντι-NAVTEX της Τουρκίας αναφέρει:

TURNHOS N/W : 1149/20

AEGEAN SEA

  1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA08-206/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 160001Z SEP 20.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, μέσω του Χουλουσί Ακάρ, έχει θέσει έντονα τις τελευταίες μέρες θέμα αποστρατικοποίησης του Καστελόριζου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις