Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δένδιας σε βουλευτή του SPD: Μας απογοήτευσε η στάση σας για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Δένδιας σε βουλευτή του SPD: Μας απογοήτευσε η στάση σας για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον βουλευτή και Εκπρόσωπο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Nils Schmid.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά απογοήτευσή μας για το ρόλο του SPD όσον αφορά τα ψηφίσματα για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Όπως γνωρίζετε, τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και εγώ έχουμε μιλήσει πολλές φορές σχεδόν στους πάντες στη Γερμανία για την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η ισορροπία στο Αιγαίο. Και αυτό είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας για εμάς», είπε ο κ. Δένδιας υποδεχόμενος το στέλεχος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον βουλευτή του SPD εν μέσω μάλιστα των περιορισμών της πανδημίας.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω μαζί σας, αλλά και να μεταδώσω το αισιόδοξο μήνυμα ότι εξερχόμαστε από την κρίση της πανδημίας. Έχει δημιουργηθεί ένας ασφαλής θάλαμος στην ΕΕ, εντός του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε. Αυτό είναι ένα ακόμη αισιόδοξο μήνυμα» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να εξάρει την στάση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κατά τη διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, κάνοντας αναφορά σε δύο από τους ιστορικούς ηγέτες του SPD.

«Εμείς, οι Έλληνες, δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε τη βοήθεια που έδωσαν οι Helmut Schmidt και Willy Brandt στον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά τη διαδικασία της ένταξής μας. Οφείλω να πω ανοιχτά ότι εάν ο Helmut Schmidt δεν είχε επιδείξει κατανόηση, η Ελλάδα δεν θα είχε γίνει μέλος της ΕΕ το 1981. Γι’ αυτό θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τη συμβολή σας εκείνη την περίοδο», είπε ο κ. Δένδιας, κάνοντας την αντίστιξη εκείνης της στάσης με την σημερινή, αναφορικά με το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις