Ελλάδα

Δένδιας σε βουλευτή του SPD: Μας απογοήτευσε η στάση σας για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον βουλευτή και Εκπρόσωπο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Nils Schmid.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά απογοήτευσή μας για το ρόλο του SPD όσον αφορά τα ψηφίσματα για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Όπως γνωρίζετε, τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και εγώ έχουμε μιλήσει πολλές φορές σχεδόν στους πάντες στη Γερμανία για την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η ισορροπία στο Αιγαίο. Και αυτό είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας για εμάς», είπε ο κ. Δένδιας υποδεχόμενος το στέλεχος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον βουλευτή του SPD εν μέσω μάλιστα των περιορισμών της πανδημίας.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω μαζί σας, αλλά και να μεταδώσω το αισιόδοξο μήνυμα ότι εξερχόμαστε από την κρίση της πανδημίας. Έχει δημιουργηθεί ένας ασφαλής θάλαμος στην ΕΕ, εντός του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε. Αυτό είναι ένα ακόμη αισιόδοξο μήνυμα» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να εξάρει την στάση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κατά τη διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, κάνοντας αναφορά σε δύο από τους ιστορικούς ηγέτες του SPD.

«Εμείς, οι Έλληνες, δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε τη βοήθεια που έδωσαν οι Helmut Schmidt και Willy Brandt στον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά τη διαδικασία της ένταξής μας. Οφείλω να πω ανοιχτά ότι εάν ο Helmut Schmidt δεν είχε επιδείξει κατανόηση, η Ελλάδα δεν θα είχε γίνει μέλος της ΕΕ το 1981. Γι’ αυτό θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τη συμβολή σας εκείνη την περίοδο», είπε ο κ. Δένδιας, κάνοντας την αντίστιξη εκείνης της στάσης με την σημερινή, αναφορικά με το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συντριβή ελικοπτέρου στη Σίφνο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση και η μοιραία διαδρομή – «Ακούσαμε έναν περίεργο θόρυβο και ακαριαία είδαμε καπνό»
Τρεις νεκροί, ο Έλληνας πιλότος και νιόπαντρο ζευγάρι από την Βρετανία - Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την περιοχή του όρους Μερέντα και κατέπεσε μόλις 30 μέτρα από το ελικοδρόμιο του νησιού - Οι μαρτυρίες και το οπτικό υλικό στο επίκεντρο της έρευνας
Συντριβή ελικοπτέρου στη Σίφνο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση και η μοιραία διαδρομή – «Ακούσαμε έναν περίεργο θόρυβο και ακαριαία είδαμε καπνό»
11
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε σε καλώδια» – Τι κατέθεσαν οι διασωθέντες
Οι δύο επιζώντες περιέγραψαν στις Αρχές τι συνέβη πριν από τη μοιραία πρόσκρουση - Στο μικροσκόπιο οι εντολές, τα ηχητικά και τα κρίσιμα 15 λεπτά
Πτώση ελικοπτέρου στην Ψάθα
5