Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Ή σκληρό lockdown που θα εφαρμοστεί ή αλλάζουμε στρατηγική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την αποτελεσματικότητα των μέτρων αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/3) στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής, η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι τα μέτρα δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

Click4more: Lockdown: Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια – Τι αλλάζει

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Η θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο» συνόψισε δίνοντας μια παρομοίωση αναφορικά με το ζήτημα του ότι τα μέτρα κατά του κορονοιού δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης εξήγησε δηλαδή πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό είναι ένα δίλλημα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown» πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει. 

 Ο καθηγητής δήλωσε επίσης πως δεν είναι σε θέση να περιγράψει τυχόν νέα μέτρα καθώς δεν είναι σε θέση να πει πως θα περιοριστεί η κινητικότητα των ανθρώπων οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν περιορίσει την κοινωνικότητα τους ενώ έπρεπε.

Click4more: «Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα

«Δεν μπορώ να σας πω πως θα σταματήσουν κάποιοι νέοι να κάνουν πάρτι ή κάποιοι να βγαίνουν έξω και να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο» είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας το πω κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα» τόνισε και πρόσθεσε ότι ακούει πολλούς συναδέλφους του να μιλούν για καταστροφή εάν ανοίξουμε την ώρα που υπάρχει κώλυμα ως προς το ποια είναι η καλύτερη λύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυψέλη: Στον Ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τον θάνατο του βρέφους – Με σκυμμένο το κεφάλι εμφανίστηκε ο 43χρονος
O 43χρονος επιμένει πως τα τραύματα από μαχαίρι στο κορμί του μωρού προκλήθηκαν στην προσπάθειά του να σπάσει τον πάγο - Ισχυρίζεται πως το βρέφος πέθανε από φυσικά αίτια
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 43χρονος, η 38χρονη Γερμανίδα και ο 26χρονος Αφγανός που έχουν συλληφθεί για τη υπόθεση της Κυψέλης
Κυψέλη: Έτοιμοι να θάψουν το νεκρό βρέφος ήταν ο 43χρονος και η σύντροφός του – Είχαν προετοιμάσει τι θα πουν στην αστυνομία
Κλειδί στην υπόθεση θα αποτελέσει η εξέταση των δυο αγοριών αλλά και της 15χρονης, η οποία αναμένεται να καταθέσει μόλις ξεπεράσει το στερητικό σύνδρομο, καθώς η ανήλικη έγκυος είναι εθισμένη στα ναρκωτικά
Το ζευγάρι από την Κυψέλη 6
«Ζούσαμε με τα ποντίκια και το παιδί μας δέχτηκε bullying», λέει η οικογένεια που έφυγε από την Φουρνά Ευρυτανίας
«Όταν μίλησε το παιδί ότι πέρασε κάποιες καταστάσεις στο χωριό, το χωριό δυστυχώς έβαλε μια στάση ότι δεν πρέπει να έρθουν στο μαγαζί μας, γιατί θεωρούσαν ότι ο ξένος προσέβαλε τον ντόπιο», είπε η μητέρα της οικογένειας
Η πολύτεκνη οικογένεια από τα Φουρνά Ευρυτανίας
13