Ελλάδα

Δεσμεύθηκαν 2,5 τόνοι ντομάτας χωρίς σήμανση στον Πειραιά

Ντομάτες με άγνωστη προέλευσης, συνολικού βάρους 2,5 τόνων, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Οι ελεγκτές γεωπόνοι κατά τον ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη στον Πειραιά, εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 140 πλαστικά κιβώρια με ντομάτες βάρους 2.520 κιλών.

Το συγκεκριμένο προϊόν που ελέγχθηκε στην περιοχή του Ρέντη στον Πειραιά, δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Διευκρινίζεται τέλος πως η σήμανση αποτελεί ουσιαστικά την ταυτότητα των προϊόντων, αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις και διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους - Αποκλείουν το λιμάνι του Βόλου
Οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα σε όλα τα τελωνεία στα βόρεια της χώρας και επιπλέον -εκτός από τις βασικές οδικές αρτηρίες- άρχισαν να κλείνουν και τους παράδρομους
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας