Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – Ο Φρανσουά Ολάντ ομιλητής στο συνέδριο του «Economist» στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2022 – Ο Φρανσουά Ολάντ ομιλητής στο συνέδριο του «Economist» στη Θεσσαλονίκη
GRTimes.gr

Στη Θεσσαλονίκη ο Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ 2022. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο.

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ προσήλθε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο «Economist Τhessaloniki Metropolitan Summit».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο Ολάντ θα συμμετάσχει ως κεντρικό πρόσωπο στο συνέδριο και αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, θα απευθύνει ομιλία με τίτλο «η Ευρώπη στην εποχή της Αναταραχής: Οδηγώντας το όραμα της Ενότητας και της Αλληλεγγύης στο επόμενο επίπεδο».

Παρόντες στο «Βελλίδειο» είναι, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνις, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Επίσης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης και η υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ο Φρανσουά Ζεράρ Ζορζ Νικολά Ολάντ στις 6 Μαΐου 2012 εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας, διαδεχόμενος τον Νικολά Σαρκοζί. Δεν επιδίωξε την επανεκλογή του και αποχώρησε από το αξίωμα στις 14 Μαΐου 2017, παραδίδοντας στον Εμανουέλ Μακρόν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις