Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022: Πάνω από 1.400 εκθέτες – Με περίπτερο υπερπαραγωγή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΔΕΘ 2022: Πάνω από 1.400 εκθέτες – Με περίπτερο υπερπαραγωγή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με περισσότερους από 1.400 εκθέτες θα πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2022), με τα περίπτερα να καλύπτουν πάνω από 31.500 τ.μ. του Εκθεσιακού Κέντρου.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου “η 86η ΔΕΘ θα αφήσει φέτος έντονο το αποτύπωμα της στο επιχειρειν, την οικονομία, την πολιτική, τον πολιτισμό, αλλά και την αναψυχή. Η συμμετοχή των ΗΑΕ είναι μια πραγματική τιμή γαι τη διοργάνωση”.

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εντυπωσιάσουν φέτος τους επισκέπτες”, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης. Η τιμώμενη χώρα θα παρουσιάσει τον εαυτό της και τις τεράστιες προοπτικές της στο περίπτερο 13 με τη συμμετοχή 65 πολύ σημαντικών εταιρειών και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας. Η εκθεσιακή κάλυψη της Τιμώμενης Χώρας θα είναι περίπου 4.500 τ.μ εντός και εκτός χώρου του περιπτέρου 13. Το περίπτερο θα αποτελέσει το έδαφος επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ κορυφαίων ελληνικών και εμιρατιανών εταιρειών.

Με τη συμβολή, μάλιστα, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος κλείστηκαν μέχρι σήμερα 600 ραντεβού, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Απαρτίζεται από 65 επιχειρήσεις και φορείς ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΑΕ , η Αυτού Εξοχότης Abdulla bin Touq AL Mari. Θα υπάρχει και κυβερνητική εκπροσώπηση από τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας.

Η αποστολή τους θα αποτελείται από 400 περίπου άτομα και οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την γαστρονομία της χώρας με πολλές παραστάσεις καθημερινά.

Μεγάλο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ παρουσιάζεται σε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες εκθεσιακές κατασκευές στην ιστορία της Έκθεσης, το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες στο περίπτερο 1. Ακόμη στο περίπτερο θα βρίσκονται τα Rafale όπου και θα παρουσιαστούν ενώ θα υπάρχει και εξομοιωτής του F35.

Την φετινή έκθεση συνθέτουν παράλληλα η κυκλική οικονομία, η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιακή οικονομία και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, η εκπαίδευση, η συμμετοχή επιχειρήσεων και επιμελητηρίων απ’ όλη τη χώρα.

19 κρατικές και διεθνείς συμμέτοχες

Συνολικά στην 86η ΔΕΘ θα υπάρχουν κρατικές και διεθνείς συμμετοχές από 19 χώρες στο περίπτερο 16 στις οποίες μαζί με τα ΗΑΕ, περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Σερβία, Γεωργία κ.α.

Καλαφάτης: Μήνυμα διεύρυνσης και αναβάθμισης των σχέσεων μας με ΗΑΕ

“Η έναρξη της ΔΕΘ φέτος συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από την 12ετη εποπτεία”, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Υφυπουργός Μακεδονιας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και συνέχισε “Οι μεταρρυθμίσεις και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει επιβεβαιώνονται και από την μεγάλη συμμετοχή εκθετών στην 86η ΔΕΘ. Στέλνουμε μήνυμα διεύρυνσης και αναβάθμισης των σχέσεων μας με την τιμώμενη χώρα”.

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε ότι η ανοδική πορεία της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι υπάρχει χώρος για ανάπτυξη και σκοπός είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας με την τιμώμενη χώρα. ”Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στη φετινή έκθεση με τη θεματική της κυκλικής οικονομίας αλλά και τη σημαντική έκθεση για την Μικρασιατική Καταστροφή”.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-22:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-22:00

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ και 25 ευρώ για πολύκτεκνες και τρίτεκνες οικογένεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις