Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΔΕΘ 2023: Οι χώρες που συμμετέχουν για πρώτη φορά και τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας

ΔΕΘ 2023: Οι χώρες που συμμετέχουν για πρώτη φορά και τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας

Με περίπου 1500 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, με 18 κρατικές συμμετοχές και με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), χωρίς όμως την επίσημη τελετή εγκαινίων, με ομιλητή τον πρωθυπουργό, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ, η οποία ακυρώθηκε -όπως και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής- λόγω των δραματικών επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel».

Στην 87η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 -17 Σεπτεμβρίου, οι εκθέτες καλύπτουν το σύνολο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων και των χώρων εκδηλώσεων (συνολικά 33.000 τ.μ.), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 18 επίσημων κρατικών συμμετοχών, βρίσκονται η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Μολδαβία που συμμετέχουν στη διοργάνωση για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία της (η τιμώμενη Βουλγαρία είναι πάντως από τις πιο πιστές συμμετέχουσες, αφού έλαβε μέρος και στην πρώτη διοργάνωση της ΔΕΘ, το 1926).

Τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 16.00 έως τις 22.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 22.00. Η γενική είσοδος είναι 8 ευρώ. Παιδιά έως τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο, ενώ οι επισκέπτες ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών πληρώνουν 5 ευρώ. Η τιμή του οικογενειακού εισιτηρίου (τέσσερα άτομα) είναι 25 ευρώ, ενώ το ίδιο αντίτιμο θα καλούνται να καταβάλλουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με την επίδειξη κάρτας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για το πρόγραμμα συναυλιών της διοργάνωσης, τα «Music Events Live», που επρόκειτο να εγκαινιαστεί την Κυριακή στις 21.30, με τον Στέλιο Ρόκο και τους Oνιράμα. Οι επισκέπτες της ΔΕΘ-Helexpo AE θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν μια συναυλία στο Τόξο της ΧΑΝΘ δωρεάν κάθε βράδυ, μόνο με το εισιτήριο εισόδου της 87ης ΔΕΘ, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου συναυλιακού προγράμματος στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις παράλληλες εκδηλώσεις της ΔΕΘ και τυχόν αναβολές στον σύνδεσμο https:// thessalonikifair.gr/el/parallel-events-program

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επί ποδός θα βρίσκεται drone της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα πραγματοποιεί «περιπολίες» έως τη Δευτέρα (11/9) 23:59 στις παρακάτω οδούς και περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης: οδοί Λ. Γ’ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγίου Δημητρίου – Εγνατίας – Τσιμισκή – Λ. Νίκης – Καυτανζόγλου – Εθνικής Αμύνης – Ιασωνίδου – Μ. Ανδρονίκου – Αγγελάκη – Πλατεία ΧΑΝΘ – 30ης Οκτωβρίου – Ν. Γερμανού – Β. Γεωργίου – Μητροπόλεως – Αγίας Σοφίας – Μ. Αλεξάνδρου – Βενιζέλου – Ι. Δραγούμη – Αριστοτέλους – Π. Μελά – Πλατεία Ροτόντας – Δημ. Γούναρη και Ερμού.

Επιπλέον όπως κάθε χρόνο, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «Αίαντες» της Αστυνομίας και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της ομάδας «ΔΙΑΣ», «ΔΡΑΣΗ» και «Ζ», ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνουν ωστόσο πηγές του GRTimes στη φετινή ΔΕΘ δεν θα περιπολούν ελικόπτερα, καθώς συνδράμουν σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και συνοδείες επισήμων και γενικότερα αστυνομικές ενισχύσεις από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Από την 06.00 ώρα της Παρασκευής (08-09-2023) μέχρι και την 18.00 ώρα της Κυριακής (10-09-2023) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

– Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

– Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

– Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

– Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

– Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

– Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

– Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου.

β. Από την 15.00 ώρα της Πέμπτης (07-09-2023) μέχρι και την 18.00 ώρα της Κυριακής (10-09-2023) δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

– Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

– Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

γ. Το Σάββατο (09-09-2023), από τις 15.00 σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

– Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

– Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

– Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

– Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

– Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

– Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

– Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

– Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

– Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

– Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

– Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

– Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

– Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

– Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις Λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Από τις 15.00 του Σαββάτου (09-09-2023) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σταδιακά, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και grtimes.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις