Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Μητσοτάκη

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Μητσοτάκη

«Φρούριο» δίχως υπερβολή θυμίζει η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Μητσοτάκη στο ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου (07.09.2019), αλλά και της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή.

Στις περιοχές γύρω από την ΔΕΘ έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Διμοιρίες των ΜΑΤ και από την Αθήνα έχουν φθάσει στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιφρουρήσουν τους χώρους και να εξασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των επίσημων στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Οπως έχει γίνει γνωστό γύρω στις 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα αναμένoνται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συγκέντρωση που έχει προαναγγείλει ο αναρχικός χώρος με φόντο την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Ήδη υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την συγκεκριμένη πορεία η οποία από την στιγμή που θα ξεκινήσει θα πλαισιωθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια.

Παράλληλα από το πρωί του Σαββάτου (07.09.2019) ειδικές ομάδες αστυνομικών με πολιτικά αλλά και ένστολοι θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους στα άτομα που θα προσέρχονται στην συγκέντρωση στην περιοχή της Καμαρας και μάλιστα στην περίπτωση που θα έχουν στην κατοχή τους παράνομα αντικείμενα (βόμβες μολοτωφ πέτρες κλπ) θα συλλαμβάνονται επί τόπου.

Εφεραν από την Αθήνα κανόνια νερού

Και “αύρες”, τα γνωστά κανόνια νερού που χρησιμοποιούνται εάν κριθεί απαραίτητο σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ήδη από την Πέμπτη πάντως 5 ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενόψει των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών. Από χθες Παρασκευή πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ από σήμερα το μεσημέρι θα υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

Συγκεκριμένα από τις 6:00 της Παρασκευής έως την ίδια ώρα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους οδικούς άξονες: Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 26ης Οκτωβρίου (από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης), Ερμιόνης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου) και Ανδρέου Γεωργίου (από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου). Εξάλλου, από την ίδια ώρα σήμερα έως το πρωί της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου (από Εγνατία έως Λ. Νίκης).

Ακόμα, από τις 14:00 του Σαββάτου, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, σταδιακά θα απαγορευθεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής οδικούς άξονες: Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας), Παύλου Μελά και Ελ. Βενιζέλου.

Με βάση τις συγκεντρώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη-Περιφερειακής οδού-Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν)-Ολυμπιάδος, ενώ από δυτικά προς ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου-Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις