Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Deutsche Welle: Οργή και ερωτήματα για τον ξυλοδαρμό του ανταποκριτή της στο Σύνταγμα!

Deutsche Welle

Ο άγριος ξυλοδαρμός του αντραποκριτή της Deutsche Welle στην “καρδιά” της Αθήνας προκαλεί μια σειρά ερωτημάτων και για την αστυνομία.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του ανταποκριτή της Deutsche Welle Στην Ελλάδα, Τόμας Γιακόμπι, ο οποίος έπεσε για δεύτερη φορά θύμα ακροδεξιών σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το μεταναστευτικό, καθώς καταγγέλλει πως οι ακροδεξιοί τον ξυλοκοπούσαν και τον κλωτσούσαν με μανία και τελικά τον έσωσαν συνάδελφοι δημοσιογράφοι που μπήκαν μπροστά και κάλεσαν τα ΜΑΤ, τα οποία μέχρι εκείνη την ώρα ήταν απλοί θεατές.

Ξεκάθαρος ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle

Μάλιστα ο κ. Γιακόμπι ο οποίος λέει πως έχει στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή λόγω αποκαλυπτικού ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη οργάνωση, είναι η δεύτερη φορά που πέφτει θύμα ακροδεξιών, καθώς είχε επίσης ξυλοκοπηθεί από μαυροφορεμένους νεαρούς πέρυσι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό, όταν τον πλησίασε μια ομάδα κουκουλοφόρων και τον ρώτησε εάν είναι ο Θωμάς Γιακόμπι που έκανε το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή και είχαν πάρει καταφατική απάντηση.

Click4more: Σύνταγμα: Η στιγμή της επίθεσης στον Γερμανό δημοσιογράφο από ακροδεξιούς

Αμέσως άρχισαν να τον βρίζουν με αναφορές τους στο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου, που αποκάλυπτε τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το Ναζισμό, ενώ παράλληλα τον ξυλοκοπούσαν άγρια.

Όπως λέει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο συλλαλητήριο των 300 ατόμων στο Σύνταγμα, την περασμένη Κυριακή, καθώς τον πλησίασαν κάποια άτομα και τον ρώτησαν εάν είναι ο Γιακόμπι που είχε κάνει το ντοκιμαντέρ και αμέσως μόλις πήραν καταφατική απάντηση άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, να τον κλοτσούν και να του κλέβουν προσωπικά του αντικείμενα.

Μάλιστα και όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αύγης μαζί με ομάδα ατόμων, ενώ όταν πια είχε ολοκληρωθεί ο ξυλοδαρμός του Γερμανού ανταποκριτή, ορισμένα από τα άτομα που τον έδειραν κατευθύνθηκαν προς τον πρώην βουλευτή και κατηγορούμενου στην Δίκη για την εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρει το σχετικό βούλευμα.

Η αστυνομία… ωσεί παρούσα

Ωστόσο αυτό που πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι το γεγονός πως λίγα μέτρα από το σημείο του ξυλοδαρμού του Γερμανού δημοσιογράφου, βρίσκονταν αστυνομική δύναμη η οποία δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει τους ακροδεξιούς να ξυλοκοπήσουν τον Θ. Γιακόμπι.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν μόνο όταν άρχισαν να τους φωνάζουν άλλοι δημοσιογράφοι που προσπαθούσαν να σώσουν τον συνάδελφο, από τα χέρια των ακροδεξιών και των νεοναζί που τον ξυλοκοπούσαν.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις