Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση – Δημοψήφισμα 2015: Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο Δημοψήφισμα

Δημοσκόπηση – Δημοψήφισμα 2015: Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο Δημοψήφισμα

Δημοψηφισμα 2015 – Δημοσκοπήσεις – Όλες οι ειδησεις – Που θα βρείτε την εφαρμογή “που ψηφίζω” Από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γίνεται γνωστό ότι για την ενημέρωση των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, λειτουργεί ιστοσελίδα με πληροφοριακά στοιχεία για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Δείτε τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Στην σελίδα υπάρχουν νέα και ειδήσεις, ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι για άλλες σελίδες της κυβέρνησης (σ.σ. υπουργεία κλπ), ενώ υπάρχει και μία κατηγορία με τίτλο “Το έκαναν κι αυτοί” και περιέχει μία λίστα χωρών οι οποίες έχουν κάνει δημοψήφισμα στο παρελθόν.
Ακόμη υπάρχουν πληροφορίες και οδηγίες στην κατηγορία “Που ψηφίζω”, ενώ όλες οι πληροφορίες είναι γραμμένες στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές θα χορηγηθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για να μπορούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έπειτα από απόφαση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη.
Όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους στο Δημοψήφισμα.
Δημοψηφισμα 2015: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Που ψηφίζω
Δημοψήφισμα: Κώστας Καραμανλής: «Η επικράτηση του Όχι θα ερμηνευθεί ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης»
Δημοψήφισμα: Ρήγμα στους ΑΝΕΛ – Τέσσερις βουλευτές ψηφίζουν ΝΑΙ ή ζητούν την ακύρωσή του!
Δημοψήφισμα: ”Βόμβα” από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ”Δεν εμπιστεύομαι τον Γιάνη Βαρουφάκη” δήλωσε ο Σάκης Παπαδόπουλος!
Το δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου 2015 θα διενεργηθεί µε τους εκλογικούς καταλόγους της Β’ αναθεώρησης (Μαρτίου – Απριλίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις, ετεροδηµότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως τις 30.04.2015.
Η ίδια προθεσµία (30.04.2015) ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαµονής τους. Οι εκλογείς αυτοί θα ψηφίσουν ως ετεροδηµότες στον τόπο διαµονής τους.
“Μάθε που ψηφίζεις”. Η σχετική σελίδα του Υπουργείου έχει ενημερωθεί με τα εκλογικά τμήματα και τους χάρτες τους, πλην του Νομού Θεσπρωτίας.
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα
CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 έως 19.00 της Κυριακής 5 Ιουλίου. Δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός της επικράτειας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Διαβάστε ακόμη:
Δημοψήφισμα: Δημοσκόπηση δίνει 43% στο “Ναι” και 39% στο “Όχι”
Grexit: Ποιοί είναι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι
Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα
Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου κατά του δημοψηφίσματος: Υπηρετεί τη δημοκρατία μόνο όταν δεν διχάζει!
Δημοψήφισμα 2015: Με ομιλία του Τσίπρα η συγκέντρωση του “όχι”
Η διαδικασία πραγματοποιείται στα ίδια εκλογικά τμήματα, (με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών), που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν κατά το δημοψήφισμα και στους κρατουμένους στα καταστήματα κράτησης, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις ανωτέρω διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας και του ν. 4023/2011. Για το σκοπό οργανώνονται εκλογικά τμήματα σε κάθε κατάστημα κράτησης.
Μπορείτε εδώ να δείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου
Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου κατά του δημοψηφίσματος: Υπηρετεί τη δημοκρατία μόνο όταν δεν διχάζει!
Τηλεοπτική δήλωση Καραμανλή εντός της ημέρας
Δημοψήφισμα: Bουλευτές των ΑΝΕΛ ζητούν την ακύρωσή του!
Γιούνκερ: Ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη χάλασαν τη συμφωνία για 60 εκατ. ευρώ! Αν βγει «Όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει Grexit
Δημοψήφισμα 2015- Λευκός Οίκος: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη
Δημοψήφισμα 2015- Λαγκάρντ: Θέλετε μείωση του χρέους; Κάντε μεταρρυθμίσεις
Δημοψήφισμα 2015- Επιστολή προς όλους τους Έλληνες από τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit
Δημοψήφισμα 2015- Βαρουφάκης: Τα 6 του ναι στο “Όχι” του δημοψηφίσματος
Δημοψήφισμα: Αβραμόπουλος: Λέμε “Ναι” στην Ευρώπη
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα
CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε