Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Διαδημοτικές μετακινήσεις… free: Άλλος για παραλία τράβηξε κι άλλος για Ιπποκράτειο Πολιτεία (pics)

Διαδημοτικές μετακινήσεις… free: Άλλος για παραλία τράβηξε κι άλλος για Ιπποκράτειο Πολιτεία (pics)

Ήταν η πρώτη μέρα που οι διαδημοτικές μετακινήσεις δεν απαγορεύονταν. Που κάποιος που μένει στο Μαρούσι, μπορούσε να πάει βόλτα στο Φάληρο ή στη Γλυφάδα. Και είχε και καλό καιρό. Πως να μην υπάρξει μποτιλιάρισμα στην Αττική και κόσμος παντού;

Η κούραση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown είναι δεδομένη. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα ήταν ελεύθερες, πως με τον κωδικό 6 στο 13033 δηλαδή θα μπορούσε κάποιος και με το αυτοκίνητο να πάει σε άλλο δήμο, ήταν δεδομένες οι εικόνες που είδαμε στην Αττική το Σάββατο (03.04.2021) πρώτη μέρα άρσης του μέτρου.

Click4more Χαμός στους δρόμους και τις παραλίες μετά την άρση απαγόρευσης για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Ο καιρός ήταν σχεδόν καλοκαιρινός. Και οι περισσότεροι αποφάσισαν να στείλουν sms 6, να πάρουν το αυτοκίνητο και να κινηθούν προς τις παραλίες: στο Φάληρο, στη Γλυφάδα, στο Καβούρι, στη Βάρκιζα, στην Ανάβυσσο, στο Πόρτο Ράφτη.  

Παντού κόσμος με τις μάσκες του και με τις αποστάσεις του, να απολαμβάνει τη θάλασσα, τον ήλιο και τη βόλτα του.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές 

Βέβαια για να φτάσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στις παραλίες με τα αυτοκίνητά τους, ήταν αναμενόμενο και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αττικής. Σε όποιο… προάστιο κι αν κοίταζε κανείς, η κίνηση ήταν αυξημένη. Και το πρωί και το μεσημέρι και το απόγευμα.

Μποτιλιάρισμα στην εθνική Αθηνών – Λαμίας, στη Μαρκοπούλου και φυσικά στην παραλιακή…

Και ενώ κάποιοι… παρανόησαν και ήθελαν να περάσουν από το Πέραμα στη Σαλαμίνα και έπεσαν σε μπλόκο του Λιμενικού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος και μποτιλιάρισμα, κάποιοι σκέφτηκαν να αποφύγουν την πολυκοσμία στο παραλιακό μέτωπο…

Και κίνησαν για τα βουνά, στη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία…

Φωτογραφίες: InTime News, Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις