Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαδραστικά προγράμματα για… τους μικρούς φίλους από το αστεροσκοπείο Αθηνών!

αστεροσκοπείο Αθηνών
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Μια σειρά από νέες δράσεις προσφέρει το Κέντρο επισκεπτών Πεντέλης στο εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών στους μικρούς του φίλους το επόμενο διάστημα.

Με όχημα το παιχνίδι, οι επισκέπτες από 4 έως 9 ετών θα εξοικειώνονται στο αστεροσκοπείο Αθηνών με την επιστήμη της Αστρονομίας, αφηγούνται τις δικές τους φανταστικές ή πραγματικές ιστορίες και εντέλει πλοηγούν το δικό τους διαστημόπλοιο στο σύμπαν που έχουν σχεδιάσει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το ταξίδι ξεκινάει από τον πλανήτη Γη, τον πιστό της σύντροφο τη Σελήνη, το ένα και μοναδικό αστέρι του ηλιακού μας συστήματος, τον Ήλιο, τους μικρούς και μεγάλους πλανήτες, τα μακρινά και πολύχρωμα αστέρια που έχουν και εκείνα τις δικές τους παρέες και φτάνει μέχρι την άκρη του σύμπαντος ή και ακόμη παραπέρα. «Ευτυχώς η φαντασία δεν ξεμένει ποτέ από καύσιμα» σημειώνει από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ο δρ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης.

Ειδικότερα, για τους μικρούς επισκέπτες έχουν προγραμματιστεί στο αστεροσκοπείο Αθηνών

• Διαστημικό κουκλοθέατρο για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών. Ένα βιωματικό και διαδραστικό παιχνίδι με βάση το θέατρο και τη μουσική. Προσφέρεται Σάββατο πρωί (11 – 1μμ) και ολοκληρώνεται με ξενάγηση στον χώρο του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL, που φέτος συμπληρώνει 150 χρόνια λειτουργίας από το έτος κατασκευής του το μακρινό 1869.

• Παιχνίδια Αστρονομίας για παιδάκια 5-7 ετών. Διαδραστικό πρόγραμμα για τον Ήλιο και τους συντρόφους του, το οποίο ολοκληρώνεται με παρατήρηση του Ήλιου μας από ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο (καιρού επιτρέποντος) και ξενάγηση στο χώρο του τηλεσκοπίου NEWALL. Προσφέρεται Σάββατο πρωί (11 – 1μμ).

• Ηλιακό σύστημα για ..δυνατούς λύτες, για παιδιά 7-9 ετών. Διαδραστικό πρόγραμμα με βοηθό τα μοντέρνα εποπτικά μέσα αλλά και την φαντασία των παιδιών. Ολοκληρώνεται με παιδική ταινία αστρονομικού περιεχομένου και φυσικά με νυχτερινή παρατήρηση των πλανητών (ή άλλων ουράνιων σωμάτων) μέσω του τηλεσκοπίου NEWALL (καιρού επιτρέποντος). Προσφέρεται Παρασκευή βράδυ (8-10μμ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις