Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Διαγωνισμός για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων τανκ στον Στρατό Ξηράς

Διαγωνισμός για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων τανκ στον Στρατό Ξηράς

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια τανκ. Πρόκειται για 12 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Μηχανικού, ενώ η προκήρυξη θα συνοδεύεται και από συμφωνία – πλαίσιο για την εν συνεχεία υποστήριξη των ΤΟΜΜΧ που αναμένεται να αποκτήσει ο Στρατός Ξηράς.

Ειδικότερα, η προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρει ότι η διαδικασία προμήθειας των 12 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Μηχανικού θα ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, με την παράδοση 3 ΤΟΜΜΧ ανά έτος, ενώ η συμφωνία – πλαίσιο για την εν συνεχεία υποστήριξή τους θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 15 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος, η προκήρυξη αναφέρει ότι:

«Η δαπάνη της σύμβασης θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού και ειδικότερα του Προγράμματος «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Μηχανικού […] με εκτιμώμενο ανώτατο συνολικό ποσό για τέσσερα έτη τα 24 εκατομμύρια ευρώ […] με ανώτατο ετήσιο όριο, όπως φαίνεται παρακάτω:

  • 1ο έτος : 6.000.000,00 €
  • 2ο έτος : 6.000.000,00 €
  • 3ο έτος : 6.000.000,00 €
  • 4ο έτος : 6.000.000,00 €

Αναφορικά με την παροχή εκπαίδευσης των πληρωμάτων «η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα ή εφόσον ο εκπαιδευτής είναι αλλοδαπός με μέριμνα του αναδόχου να διατεθεί διερμηνέας. Η εκπαίδευση θα γίνει με μέριμνα του προμηθευτή».

Επίσης, για την εν συνεχεία υποστήριξη, το παράρτημα “Α” στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρει ότι «ο προμηθευτής δεσμεύεται να υποστηρίζει τη λειτουργία των υπό προμήθεια υλικών, στο σύνολό τους, με ανταλλακτικά και υπηρεσίες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 ετών, ανεξάρτητα από την υπογραφή ανεξάρτητης σύμβασης Εν Συνεχεία Υποστήριξης (ΕΣΥ – FOS)».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών για την συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να γίνει μέχρι την Τρίτη 19 Μαρτίου και η αποσφράγιση των φακέλων, που θα περιέχουν τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής θα διενεργηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Πηγή: onalert.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις