Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Διακινούσαν στο ίντερνετ βίντεο με βιασμούς ανηλίκων – Βρέθηκαν πάνω από 900 αρχεία

Διακινούσαν στο ίντερνετ βίντεο με βιασμούς ανηλίκων – Βρέθηκαν πάνω από 900 αρχεία

Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρία άτομα, τα οποία διακινούσαν στο ίντερνετ βίντεο με βιασμούς ανηλίκων. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης διακίνησης βίντεο με βιασμούς ανηλίκων στο ίντερνετ, προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα για να κοινοποιήσουν ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες κατείχαν τουλάχιστον 972 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν laptop, δέκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις