Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Διακοπές σε ποτάμια: Πέντε προτάσεις για να ζήσεις κάτι διαφορετικό

Διακοπές σε ποτάμια: Πέντε προτάσεις για να ζήσεις κάτι διαφορετικό

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές σίγουρα έρχεται στο μυαλό μας μια απέραντη θάλασσα με καταγάλανα νερά για βουτιές.

Παρόλα αυτά, τα υπέροχα ποτάμια που θα βρεις στην Ελλάδα θα σου δώσουν τις ιδανικές εναλλακτικές εκδρομές.

Φυσικό περιβάλλον που κόβει την ανάσα, σε συνδυασμό με άφθονες δραστηριότητες θα σου προσφέρουν την κατάλληλη δόση χαλάρωσης μαζί με την περιπέτεια.

Τα δροσερά καταπράσινα τοπία τους, αποτελούν άλλωστε την ιδανική διέξοδο απ’ την ζέστη της πόλης.

Βοϊδομάτης, Ιωάννινα: Γνωστός για τη μηδενική του ρύπανση και τα κρύα νερά του, αυτός ο παραπόταμος του Αώου, πρέπει σίγουρα να σε κάνει επισκέπτη του.

Οι κατάφυτες όχθες του θα σε αφήσουν εντυπωσιασμένο, αφού η τριγύρω χλωρίδα και πανίδα, είναι κομμάτι του εθνικού δρυμού Βίκου- Αώου. Μην παραλείψεις να θαυμάσεις το δημοφιλές πέτρινο γεφύρι του Κλειδωνιά.

Θα το βρεις ακριβώς εκεί που τελειώνει η χαράδρα του Βίκου. Έκτος όμως απ’ το μοναδικό τοπίο που έχει να σου προσφέρει, ο βοϊδομάτης είναι διάσημος για τις αθλητικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στα νερά του.
Κανόε – καγιάκ και ράφτινγκ είναι κάποιες απ’ τις επιλογές, ακόμα κι αν είσαι αρχάριος στο άθλημα.

Μια εύκολη διαδρομή έξι χιλιομέτρων που περιλαμβάνει και πέρασμα από τεχνητό καταρράκτη θα σε γεμίσει με την απαιτούμενη δόση αδρεναλίνης. Αν είσαι απ’ τους πιο τολμηρούς μπορείς πάντα να βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά του.

Έχε όμως στο νου σου πως ανεξαρτήτου εποχής η θερμοκρασία τους δεν ξεπερνά τους 9 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις